Γερμανία: Τουλάχιστον 1.300 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες και 67 νεκροί


Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν πεθάνει και δεκάδες αγνοούνται ή βρίσκονται σε στέγες σπιτιών περιμένοντας να διασωθούν, σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, μετά από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σάρωσαν τα δυτικά κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

H Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική Αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα». Την ίδια ώρα, 6 τουλάχιστον είναι οι νεκροί στο Βέλγιο.

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Σουλντ του Παλατινάτου. Όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς τα θύματα έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί σε διάφορα σημεία. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ερπυστριοφόρα οχήματα και ομάδα 230 ατόμων.

«Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν αγνοούμενοι και υπάρχουν πολλοί που κινδυνεύουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μάλου Ντράιερ. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Είναι συντριπτική» πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντζ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «απροσδιόριστος αριθμός πολιτών βρίσκονται σε οροφές και πρέπει να διασωθούν. Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία».

Η πλήρης έκταση των ζημιών είναι αδύνατον να προσδιοριστεί, καθώς πολλά χωριά είναι αποκομμένα εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών που έχουν κάνει τους δρόμους απροσπέλαστους. Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν αυτοκίνητα που επιπλέουν στους πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια τα οποία έχουν καταρρεύσει.

Στη γειτονική Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανόμενων δύο πυροσβεστών που πνίγηκαν την ώρα του καθήκοντος. Ο ένας πέθανε όταν έχασε την ισορροπία του και παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Στην Κολωνία και στο Σόλινγκεν τρεις πολίτες παγιδεύτηκαν σε υπόγεια που πλημμύρησαν και έχασαν τη ζωή τους. Νοσοκομείο του Λεβερκούζεν στο οποίο νοσηλεύονταν 468 ασθενείς εκκενώθηκε μετά από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ντουν. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δικτύου ηλεκτροδότησης Westnetz, 200.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα στα δύο κρατίδια. Ακόμα και ο στρατός χρειάστηκε να επέμβει στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για να βοηθήσει τους πολίτες.

Η πλημμύρα του αιώνα στη Γερμανία προκλήθηκε από ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε πολύ αργά και έδωσε 148 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε 48 ώρες, ενώ ο μέσος όρος είναι περίπου 80 λίτρα για όλο τον Ιούλιο. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας είχε εκδώσει δελτίο πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων από την Τετάρτη.

Στην πόλη Χέιγκεν των 180.000 κατοίκων, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκκενώθηκε ένας οίκος ευγηρίας, ενώ εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης κάλεσαν τους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψώματα.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.