Δασικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ!!13 Πολιτείες με πάνω από 80 πύρινα μέτωπα!


 



Στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαίνεται έκαψε περισσότερα από 300.000 στρέμματα και οδήγησε σε χιλιάδες εκκενώσεις. Πάνω από 2.000 πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τη λεγόμενη πυρκαγιά Bootleg- μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Όρεγκον.

Από την έναρξη της στις 6 Ιουλίου, έχει ήδη καταστρέψει μια περιοχή μεγαλύτερη από την πόλη του Λος Άντζελες.

Πρόκειται για μία από τις περισσότερες από 80 μεγάλες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ και έχουν εξαπλωθεί λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ζεστού και ξηρού καιρού που είναι πιθανό να πυροδοτήσει πυρκαγιές.

Ο πλανήτης έχει ήδη «ανεβάσει θερμοκρασία» κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από την έναρξη της βιομηχανικής εποχής και το φαινόμενο της υπερθέρμανσης θα συνεχιστεί, εκτός εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αποφασίσουν να περιορίσουν δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.


Η πυρκαγιά Bootleg στο Όρεγκον, που πήρε το όνομά της από την κοντινή πηγή Bootleg, ανάγκασε τουλάχιστον 2.000 κατοίκους από αγροτικές κατά βάση περιοχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 160 σπίτια και κτίρια έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι πυροσβέστες ελέγχουν το ένα τέταρτο της περιμέτρου της φωτιάς. "Πραγματοποιούμε επιχειρήσεις πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και όλη τη νύχτα", ανέφερε ο διοικητής του περιστατικού πυρκαγιάς Joe Hessel τη Δευτέρα. "Αυτή η πυρκαγιά είναι μια πραγματική πρόκληση και δίνουμε μια πραγματική μάχη" πρόσθεσε.
"Ολα κόκκινα, σαν να είμαστε στον Άρη"

Ένας κάτοικος κοντά στην πόλη Bly που έχασε το σπίτι του από τη φωτιά, είπε ότι παρακολουθούσε από μακριά καθώς οι φλόγες άγγιζαν την ιδιοκτησία του. «Ήταν όλα κόκκινα, σαν να βρισκόμαστε στον Άρη», είπε.

Η πυρκαγιά, που μαίνεται 480 χλμ νοτιοανατολικά του Πόρτλαντ, απειλεί να καταστρέψει χιλιάδες ακόμη σπίτια καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται. Έχουν δημιουργηθεί δύο καταφύγια έκτακτης ανάγκης για κατοίκους σε διάφορες πόλεις.


Την Κυριακή, ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο ζεστός και ξηρός καιρός δημιούργησε «ασταθείς ανέμους» που αυξάνουν τη θερμότητα πιο γρήγορα και δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιάς .

Οι θερμοκρασίες είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και η περιοχή αντιμετωπίζει επίσης ξηρασία, η οποία θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι πυρκαγιές έχουν ήδη απανθρακώσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια στρέμματα της χώρας φέτος, κυρίως σε δυτικές πολιτείες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.


Περισσότερες από 4.000 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από τον οργανισμό το 2021, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος.

Μόνο στην Καλιφόρνια, έχουν καεί πέντε φορές περισσότερα στρέμματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μία από τις πρόσφατες πυρκαγιές της πολιτείας, που ονομάστηκε Dixie, συνδέθηκε με τον κολοσσό PG&E - μια εταιρεία κοινής ωφέλειας της οποίας οι γραμμές τροφοδοσίας κατηγορήθηκαν για την έναρξη της φωτιάς του 2018, που ήταν η πιο θανατηφόρα στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Στον γειτονικό Καναδά, εν τω μεταξύ, περισσότερες από 150 νέες πυρκαγιές άρχισαν μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις Αρχές. Οι ειδικοί έχουν πει στο BBC ότι λόγω της πολυετούς ξηρασίας, το ενδεχόμενο για μια ιστορική περίοδο πυρκαγιών στη Βόρεια Αμερική το 2021 είναι «υπερβολικά πιθανό».

Πηγή: ΒΒC

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.