Ανησυχία για τα UFO στις ΗΠΑ: «Κάτι συμβαίνει που αδυνατούμε να χειριστούμε»



Ανησυχία για την «απειλή» που συνιστούν τα UFO για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ διατυπώνουν σημαίνοντες Αμερικανοί πολιτικοί μετά την εμπιστευτική ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο πολυαναμενόμενης έκθεσης για «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP), όπως τα αποκαλεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Μέλη του Κογκρέσου ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της έκθεσης του Πενταγώνου, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις 25 Ιουνίου, και ορισμένα εξ αυτών δήλωσαν ότι ανησυχούν βαθιά με τα ευρήματα. «Είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει, που αδυνατούμε να χειριστούμε», δήλωσε στο ΤΜΖ ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τενεσί, Τιμ Μπέρτσετ.


Τα τελευταία χρόνια δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να έρχονται αντιμέτωποι με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ), που ορισμένοι πίστευαν ότι δείχνουν εξωγήινα UFO, ανάμεσά τους κι ένα βίντεο που τράβηξε μαχητικό F-18 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα ΑΤΙΑ να πετά στον ουρανό κοντά στο Σαν Ντιέγκο το 2004.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο τον Απρίλιο του 2020 -και τα οποία είχαν διαρρεύσει νωρίτερα στο Διαδίκτυο- δείχνουν τριγωνικού σχήματος UFO να πετούν στον ουρανό, ενώ τον περασμένο Μάιο διέρρευσε άλλο βίντεο με ένα οβάλ σχήματος ΑΤΙΑ να ίπταται κοντά σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο. «Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά το θέμα με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, αφού αφορά στην ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας. Θέλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε τι αντιμετωπίζουμε (…). Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ταχεία αναπαραγωγή τεχνολογιών εκεί έξω. Πρέπει να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα το διάστημα», είπε στη New York Post ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Σον Πάτρικ Μαλόνι.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην διευθυντής του Προγράμματος Ταυτοποίησης Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών (Advanced Aerospace Threat Identification Program), Λούις Ελιζμόντο, δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι τα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP) συνιστούν σοβαρή απειλή.

«Είχαμε περιστατικά όπου αυτά τα UAP παρενέβησαν και έθεσαν στην πραγματικότητα εκτός λειτουργίας τις πυρηνικές μας δυνατότητες. Έχουμε επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν ότι σε άλλες χώρες αυτά τα πράγματα [UFO] παρενέβησαν στις πυρηνικές τους τεχνολογίες και τις έβαλαν μπροστά».

Η θεωρία για τα προηγμένα κινεζικά ή ρωσικά UFO

Μια θεωρία που επιχειρεί να εξηγήσει τις θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων είναι ότι τα UFO αυτά μπορεί να είναι προηγμένα κινεζικά ή ρωσικά αεροσκάφη, ιδέα που απορρίπτει, ωστόσο, ο Τιμ Μπέρτσετ: «Νομίζω ότι είναι γελοίο αυτό. Αν διέθεταν οι Ρώσοι τεχνολογία UFO θα μας είχαν ήδη καταλάβει. Πρέπει να είναι κάτι, που δεν προέρχεται απ’ το γαλαξία μας, αν είναι όντως αληθινό», τόνισε.

Με την άποψή του συμφωνεί και ο Λούις Ελιζμόντο: «Είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι αντιμετωπίζουμε μια τεχνολογία, που είναι αρκετές γενιές μπροστά από εκείνη που θεωρούμε επόμενης γενιάς. Κάτι που μπορεί να είναι από 50 έως χίλια χρόνια μπροστά από μας», είπε στην Washington Post. O καταιγισμός των πρόσφατων βίντεο και η επικείμενη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Πενταγώνου έχουν πυροδοτήσει έντονο ενδιαφέρον για τα UFO το τελευταίο διάστημα. Ακόμη κι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε πρόσφατα στο θέμα σε συνέντευξή του στο CBS επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πλάνα και αρχεία αντικειμένων στον ουρανό που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνταν, την τροχιά τους… δεν έχουν ένα εύκολα εξηγήσιμο μοτίβο. Πιστεύω λοιπόν ότι εξακολουθούμε να προσπαθούμε σοβαρά να ερευνήσουμε και να καταλάβουμε τι είναι αυτό».

Στην ενημέρωση των μελών του Κογκρέσου για το περιεχόμενο της έκθεσης του Πενταγώνου για τα UFO ήταν παρών και ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, που έκανε λόγω για «ενδιαφέρον briefing». «Έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα. Αλλά δεν θα πω περισσότερα», είπε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.