OI HΓΕΤΕΣ ΤΩΝ G7 ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

 Οι ηγέτες της G7 θα ζητήσουν από τον ΠΟΥ νέα έρευνα για την προέλευση του  κορωνοϊού - 15minutes

 OI HΓΕΤΕΣ ΤΩΝ G7 ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι ηγέτες των χωρών που ανήκουν στην Ομάδα των G7 Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου και που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής ως την Κυριακή στη νοτιοδυτική Αγγλία αναμένεται να ανακοινώσουν πως «θα διανείμουν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για τον COVID-19, είτε από τα αποθέματά τους είτε με χρηματοδότηση», σε φτωχότερα κράτη, ανήγγειλε χθες η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της G7.

Το Λονδίνο διευκρίνισε ότι το ίδιο θα δωρίσει 100 εκατ. πλεονάζουσες δόσεις εμβολίων διάφορων φαρμακευτικών εταιρειών, χάρη στην πρόοδο της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης: έχουν χορηγηθεί σχεδόν 70 εκατ. δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν ότι θα διανείμουν τις μισές, δηλαδή 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.


Η αναγγελία αυτή έγινε το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μη μειώσουν την επαγρύπνησή τους, τονίζοντας ότι το επίπεδο της ανοσοποίησης είναι ακόμη χαμηλό για να επιτρέψει να αποφευχθεί νέο κύμα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.