Αλλαγή πλάνων για τον Α.Βακάκη του Jumbo..Χαμένες χρονιές το 2021 και 2022.Τι σχεδιάζει.Δίνει μέρισμα στους μετόχους!

 Στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας του ο  Απόστολος Βακάκης ανακοίνωσε τά σχέδια του μετά την πανδημία για την πορεία της εταιρείας..

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τον Οκτώβριο, προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος στην πόλη Craiova στην Ρουμανία, με αποθήκες 24.500 τ.μ., ενώ η λειτουργία του e-shop στη χώρα και ενός νέου καταστήματος παραπέμπονται για το 2022.

Ο κ. Βακάκης σημείωσε πως τα κόστη μεταφοράς έχουν δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το 2019, αγγίζοντας τα 12 χιλ. ευρώ για ένα container, δημιούργωντας πιέσεις στις τιμές. "Οι αυξήσεις που παρατηρούνται στις πρώτες ύλες και στα μεταφορικά κόστη
δεν φτάνουν στον τελικό καταναλωτή, καθώς αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε η αύξηση του προϊόντος να ήταν 200%". Σημείωσε πως υπάρχει πληθωρισμός και εκτίμησε πως η αγορά δεν αναμένεται να σταθεροποιηθεί έως το 2022.

Σημειώνεται πως είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2020 η επέκταση της Jumbo μέσω franchise στο Ισραήλ, κάτι που όμως δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται. Σε σχετική ερώτηση που έγινε στο περιθώριο της ΓΣ, ο κ.Βακάκης σημείωσε πως, "η συγκεκριμένη συνεργασία παγώνει προς ώρας, γιατί υπάρχει έλλειψη stock".

Ο κ. Βακάκης εκτίμησε πως για την αγορά είναι χαμένες χρονιές, τόσο η φετινή, όσο και το 2022, καθώς η αγορά δεν θα καταφέρει να συνέλθει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα έχει διαταραχθεί σημαντικά.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι πωλήσεις του Ιουνίου κινούνται σε ανοδικά πλαίσια, ενώ ο Πρόεδρος της Jumbo σημείωσε πως θα δοθεί προμέρισμα και μέρισμα για τη φετινή χρήση.

Η διοίκηση της εταιρείας, θέλοντας να ανταποδώσει στους μετόχους- συνεταίρους την εμπιστοσύνη που έδειξαν και επιδεικνύουν στον Όμιλο, προ-κατέβαλε αυξημένο μέρισμα για τη χρήση του 2020, σε σχέση με το μέρισμα της 12μηνης χρήσης που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019. Το συνολικό ποσό των €0,615 ανά μετοχή δόθηκε στους μετόχους με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.