Η Ελβετία τιμάει τον Ι.Καποδίστρια.Έδωσε το όνομα του σε πάρκο στην Λωζάνη


Ελληνικοί και φιλελληνικοί σύλλογοι με την αρωγή της ελληνικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Γενεύης συνεργάστηκαν άψογα με το δήμο Λοζάνης προκειμένου να μετονομαστεί το πάρκο «Ouchy» σε πάρκο «Ιωάννης Καποδίστριας».

    Η μετονομασία έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το πάρκο επιλέχθηκε επειδή φιλοξενεί προτομή του σπουδαίου Έλληνα και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ελβετία Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η δήμαρχος της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου,επίσης ο δήμαρχος Λοζάνης Γκρεγκουάρ Ζινόντ, ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός πολιτικός Πασκάλ Μπρουλής και ο πρόεδρος της επιτροπής «Λοζάνη 1821-2021» Αλέξανδρος Αντύπας.
Στην εκδήλωση χόρεψαν μέλη της «Εστίας» Λοζάνης (φωτ.: facebook.com/ComiteLausanne21)

Η τελετή αποτελεί μέρος των ευρύτερων εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια που πραγματοποιούνται στην ελβετική πόλη έως τις 19 Ιουνίου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.