Έρευνα στον Καναδά για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε παιδιά μετά τον εμβολιασμό τους


Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα αναφορικά με συμβάντα που έχουν αναφερθεί μυοκαρδίτιδας σε παιδιά τα οποία εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό τους με το πειραματικό εμβόλιο BNT162b2 της  Pfizer/BionTech.

«Οι αρχές Υγείας του Καναδά παρακολουθούν στενά τις αναφορές συμβάντων μυοκαρδίτιδας, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν διαπιστώσει μια ξεκάθαρη σχέση των συμβάντων αυτών με εμβόλια mRNA», αναφέρεται σε ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου Υγείας.  


Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Δρ. Peter Liu και επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα τα κυριότερα συμπτώματα μυοκαρδίτιδας είναι:
Πόνος στο στήθος

Αίσθηση πίεσης στο στήθος που δεν φεύγει

Πόνος που δυναμώνει όταν κάποιος παίρνει βαθιά ανάσα

Μικρές κοφτές αναπνοές

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να φτάσουν μέχρι αρρυθμία και λιποθυμία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες για συμβάντα μυοκαρδίτιδας σε παιδιά μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA, κυριότερα στη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά όπως λέει ο ίδιος αυτά συμβαίνουν σπάνια.

Τα περιστατικό αυτά έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα που σημειώθηκαν στο Ισραήλ.

«Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος εάν υπάρχει υπερβολική νοσηρότητα (ποσοστό νόσου) και αν μπορεί να αποδοθεί στα εμβόλια», δήλωσε Ισραηλινός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «ερωτηματικό» και τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη εξαγάγει συμπεράσματα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.