Φορείς της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου λένε ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο

.

 


Μετά τους δημάρχους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τον εμπορικό Σύλλογο Μεσολλογίου τώρα ήρθε να προστεθεί και το Εργατϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου


Η  Διοίκηση είναι καθολικά αντίθετη στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο δηλώνει με ανακοίνωσή της.
Αναλυτικά:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, δηλώνει την καθολική της αντίθεσή στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο.

Ο Αράκυνθος βρίσκεται εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας του Δικτύου Natura 2000 και διαθέτει σημαντικούς οικοτόπους (στενά Κλεισούρας, φαράγγι Παλιορόλακα). Διαθέτει την αποικία του σημαντικότερου πληθυσμού όρνιων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το πρόγραμμα πειραματικού κλωβού προσαρμογής.

Επίσης ο Αράκυνθος αποτελεί σημείο ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή μας. Διαθέτει πλήθος αρχαίων μνημείων στους πρόποδες του (Αρχαία Αλίκυρνα), καθώς και την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Συμεώνος, τον τόπο αναφοράς των Εξοδιτών και χώρο τέλεσης του λαϊκού μας πανηγυριού.

Κάθε ενέργεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο θα μας βρει αντιμέτωπους. Θα είμαστε δυναμικά παρόντες, ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την απώλεια της βιοποικιλότητας και την αλλοίωση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν είμαστε κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αλλά κατά της ανεξέλεγκτης και δίχως κανόνες τοποθέτησης τους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη διαβούλευση και νομοθέτηση νέου χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.

Καλούμε τους Δημάρχους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος, έστω και την ύστατη τούτη ώρα.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος

Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.