Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη για τα εργασιακά - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς


Κλιμακώνονται την Τετάρτη 16 Ιουνίου οι αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, με την με την ΑΔΕΔΥ να κάνει 24ωρη απεργία και τη ΓΣΕΕ να προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας. Την ίδια μέρα η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ, αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και διοργανώνει συλλαλητήριο στις 4 στο Σύνταγμα. «Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους» σημειώνει.

Χωρίς μετρό

Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, τα οποία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία

Η ΠΝΟ, εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) αναμένεται να καταθέσει και πάλι ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.