Σήμερα έως το βράδυ αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης στο Ισραήλ από τον Λαπίντ

 


Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης απο τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον βασικό του σύμμαχο του, Μπένι Γκάντζ.Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών ολοκληρώθηκαν εχθές την νύκτα και οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ενός συνασπισμού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο Λαπίντ προσπαθεί να σφυρηλατήσει ένα συνασπισμό με έως και οκτώ κόμματα, μερικά από τα οποία απέχουν πολύ μεταξύ τους στο πολιτικό φάσμα.

Προθεσμία έχει έως το βράδυ της Τετάρτης

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες όσον αφορά το διορισμό μιας επιτροπής, η οποία θα διορίζει τους δικαστές.

Φέρεται να έχει συμφωνηθεί ότι ο Λαπίντ  θα εναλλάσεται στην πρωθυπουργία με τον Ναφτάλι Μπένετ του ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος Γιαμίνα

Ο Λαπίντ θέλει να αναλάβει πρώτα το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών 


 Το ισραηλινό κοινοβούλιο πρόκειται επίσης να επιλέξει σήμερα τον διάδοχο του προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν ανάμεσα σε μια πιστή εβραία ακτιβίστρια και ένα πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης και γόνο της ισραηλινής ελίτ. που θα αναλάβει τα κυρίως εθιμοτυπικά καθήκοντά του στις 9 Ιουλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.