Απόρρητα έγγραφα σε στάση λεωφορείου στη Βρετανία


Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά πώς σχεδόν 50 σελίδες απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων χάθηκαν από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου και κατέληξαν σε μια επαρχιακή στάση λεωφορείου στην Αγγλία.
Το BBC μετέδωσε ότι τα εμπιστευτικά έγγραφα, μεταξύ αυτών ορισμένα που σχετίζονται με το Αφγανιστάν και άλλα που αναλύουν την ενδεχόμενη αντίδραση της Ρωσίας στον διάπλου ενός βρετανικού αντιτορπιλικού από τη Μαύρη Θάλασσα, βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη.
«Ένας αριθμός εμπιστευτικών εγγράφων του υπουργείου Άμυνας χάθηκε από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε σε βουλευτές ο Τζέρεμι Κουίν, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
«Το ανέφερε το ίδιο το πρόσωπο αυτό».
«Μεταξύ των χαμένων εγγράφων βρισκόταν ένα που είχε χαρακτηριστεί ‘Secret – UK Eyes only’», είπε ο Κουίν. «Φαίνεται πως πρόκειται για σφάλμα ενός ατόμου».
Το ‘UK Eyes Only’ σημαίνει πως το έγγραφο αυτό διανέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν κοινοποιείται στους συμμάχους. Δεν είναι σαφές πώς και γιατί τέτοιου είδους έγγραφα κατέληξαν σε μια στάση λεωφορείου ή εάν ήταν ή δεν ήταν αντίγραφα ή πρωτότυπα.
Τα έγγραφα βρήκε ένας πολίτης, που τα παρέδωσε στο BBC, το οποίο δημοσίευσε ρεπορτάζ για το θέμα. Το BBC τα παρέδωσε, με τη σειρά του, στο υπουργείο, εξήγησε ο Κουίν.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.