Νέος πρόεδρος του Ισραήλ ο Ισαάκ Χέρτσογκ


Ο 60χρονος Ισαάκ Χέρτσογκ εξελέγη πρόεδρος του Ισραήλ από την Κνεσέτ,  λίγες ώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας παράδοσης από τον απερχόμενο πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν, της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο άλλοτε ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου Ισαάκ Χέρτσογκ γίνεται ο ενδέκατος πρόεδρος του Ισραήλ και αντικαθιστά τον Ρέουβεν Ρίβλιν στο αξίωμα.

Εξελέγη με 87 ψήφους έναντι 26 της έτερης υποψήφιας Μίριαμ Πέρετζ.
Ο Χέρτσογκ έχει καταγωγή από γνωστή σιωνιστική οικογένεια. Ο πατέρας του, Χάιμ Χέρτσογκ διετέλεσε πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, προτού εκλεγεί πρόεδρος. Ο θείος του, Άμπα Εμπάν, είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και πρέσβης τόσο στον ΟΗΕ όσο και στις ΗΠΑ. Ο παππούς του υπήρξε ο πρώτος αρχιραββίνος της χώρας, από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948.

Παλαιότερα, ο 60χρονος ήταν επικεφαλής της επονομαζόμενης «Εβραϊκής Υπηρεσίας», μιας ΜΚΟ που εργάζεται στενά με την κυβέρνηση για την προώθηση της μετανάστευσης στο Ισραήλ.

Θεωρείτο πάντοτε ένας από τους εκλεκτούς της κυβέρνησης, λόγω ακριβώς της στενής σχέσης που είχε με το κράτος, αυτός και η ΜΚΟ στην οποία ήταν επικεφαλής.

Ο Χέρτσογκ θα αναλάβει καθήκοντα στις 9 Ιουλίου και η θητεία του θα διαρκέσει επτά χρόνια.

Στις εξουσίες του περιλαμβάνεται και η δυνατότητα απονομής χάρης, κάτι που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές συνιστά μια ενδεχομένως εύθραυστη προοπτική για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε βάρος τους οποίου εκκρεμεί δίκη για υποθέσεις διαφθοράς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.