Η Αίγυπτος παγώνει τις συνομιλίες με την Τουρκία

Με δήλωσή του την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι επισήμανε ότι οι συνομιλίες Αιγύπτου-Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν, αρνούμενος ότι αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Τουρκία για να συνεχίσει τις συνομιλίες σύντομα.
Ανέφερε  τις επιφυλάξεις της Αιγύπτου για ορισμένες τουρκικές πολιτικές, ειδικά μετά από ένα επικριτικό προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση άρθρο που δημοσίευσε στη Yeni Safak σύμβουλος του Ερντογάν.

“Υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές με τους επιτετραμένους, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μετβίβαση μηνυμάτων, τη διαχείριση των σχέσεων, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με την Τουρκική πλευρά”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

“Αναμένουμε ότι οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας θα βασίζονται στις αρχές που διέπουν τις σταθερές διεθνείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και της καλής γειτονίας, όχι επιτρέποντας δραστηριότητες που προκαλούν αποσταθεροποίηση στην άλλη χώρα.

Αυτές είναι οι καθιερωμένες αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τις οποίες ακολουθούμε και υιοθετούμε, και αναμένουμε από όλες τις σχέσεις μας με άλλες χώρες να ανταλλάσσουμε αυτές τις ίδιες αρχές“ ανέφερε ο Σούκρι.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.