Να αυξήσουν τα ενοίκια συνιστά έμμεσα ο Σκυλακάκης σε όσους πλήττονται από τις νέες αντικειμενικές!Το θράσος τους δεν έχει όρια πλέον. 
Είναι ολοφάνερο πως δεν έχουν ιδέα από οικονομία κι εκτελούν σχέδιο.
Το μίσος τους προς τους Έλληνες δεν κρύβεται πλέον....
Η αύξηση των αντικειμενικών αξίων στα ακίνητα και μάλιστα στις ''φτωχές'' περιοχές θα βάλει σε περιπέτειες τους πολίτες με διακανονισμούς δανείων, με όσους έχουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και αυτούς που νοικιάζουν την κατοικία τους λόγω αύξησης του ενοικίου ενώ έχουν υποστεί μείωση μισθού ,σύνταξης και διακοπής επιδομάτων ή ακόμα και απώλεια της εργασίας τους.
Οι δανειολήπτες  ή εκείνοι που έχουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν πρώτοι με την πλάτη στον τοίχο γιατί λόγω αύξησης της τιμής του ακινήτου τους, χάνουν την όποια προστασία...
Όσοι δε, νοικιάζουν σπίτι θα βρεθούν στην καλύτερη περίπτωση σε διαμάχη με τους σπιτονοικοκύρηδες για την αύξηση. Και οι δυο θα έχουν δίκιο, αλλά κανείς δε θα τα βάλει με τους φωστήρες που αυξάνουν τις τιμές.
Τα FUND και οι τράπεζες, όπως και η ΑΑΔΕ θα τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα μπορούν να αρπάξουν τις περιουσίες και τα σπίτια ευκολότερα. Όταν θα έρθει η ώρα της μεγάλης αρπαγής ο ''ιδιοκτήτης-ενοικιαστής'' θα πληρώνει υψηλό ενοίκιο κι όταν μετά από 12 χρόνια θα ''ξαναγοράσει'' κάποιος το σπίτι του, η τιμή του θα είναι επίσης υψηλή!

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης συστήνει, εμμέσως, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται να αυξήσουν τα ενοίκια.

«Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημαίνει αύξηση των αξιών των ακινήτων, σημαίνει ότι θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αυξημένο ενοίκιο», είπε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών.

Και χωρίς τη σύσταση του κ. Σκυλακάκη, οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες σε όλες τις λαϊκές περιοχές της Αττικής και ολόκληρης της χώρας, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, αυξάνει δραματικά το φορολογικό κόστος των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων και συνεπώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αναζητήσουν τρόπους κάλυψης των αυξημένων δαπανών.

Όσοι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν ακίνητα, αναγκαστικά θα προβούν σε αύξηση των μισθωμάτων που εισπράττουν σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, μέχρι και τις αρχές του 2020, προ της πανδημίας, τα ενοίκια των κατοικιών στην Αττική και σε παραλιακές και νησιωτικές περιοχές της χώρας είχαν ήδη αυξηθεί, λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, αφού χιλιάδες κατοικίες έπαψαν να ενοικιάζονται καθώς οι ιδιοκτήτες τους τις μετέτρεψαν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Τώρα, με την προσθήκη και των νέων αυξημένων αντικειμενικών αξιών το μίγμα για τα ενοίκια είναι εκρηκτικό.

Ποιους φόρους αυξάνουν οι νέες αντικειμενικές
Συνολικά, από τις μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα επηρεαστούν συνολικά 20 φόροι κατοχής (ΕΝΦΙΑ) και μεταβίβασης ακινήτων, όπως επίσης δημοτικά τέλη, τέλη εγγραφής , συναλλαγές που αφορούν στο Κτηματολόγιο, καθώς και πρόστιμα της Πολεοδομίας. Αναλυτικότερα οι 20 φόροι που επιβαρύνονται είναι οι ακόλουθοι:

 1. Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ο οποίος επιβάλλεται με βάση κλίμακες βασικού ποσού φόρου ανά τ.μ. ακινήτου ανάλογα με το ύψος της τιμής ζώνης ανά τ.μ. που ισχύει στην περιοχή κάθε ακινήτου. Για το 2022 θα εφαρμοστεί με νέα κλίμακα που θα ανακοινώσει αργότερα το υπουργείο Οικονομικών.
 2. Ο συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. φυσικών προσώπων, ο οποίος επιβάλλεται επί του αθροίσματος των φορολογητέων αξιών των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων εδαφικών εκτάσεων που κατέχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το άθροισμα αυτό υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
 3. Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων (Φ.Μ.Α.), ο οποίος υπολογίζεται με 3% επί της αντικειμενικής αξίας κάθε πωλούμενου ακινήτου και επιβαρύνει τον αγοραστή.
 4. Ο ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται στις πωλήσεις νεόδμητων κτισμάτων που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία.
 5. Ο φόρος χρησικτησίας κτισμάτων.
 6. Ο φόρος ανταλλαγής – συνένωσης οικοπέδων.
 7. Ο φόρος διανομής ακινήτων.
 8. Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), που επιβάλλεται υπέρ των Δήμων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,25‰ -0,35‰ επί των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.
 9. Ο δημοτικός φόρος που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις ακινήτων (υπολογίζεται με ποσοστό επί του φόρου μεταβίβασης).
 10. Το πρόσθετο τέλος μεταγραφής συμβολαίων.
 11. Ο φόρος δωρεάς ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται με αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ και συντελεστές 1%-10% για δωρεές προς συζύγους, τέκνα ή εγγόνια, με αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ και συντελεστές 5%-20% για δωρεές προς λοιπούς συγγενείς δευτέρου βαθμού και με αφορολόγητο όριο 6.000 ευρώ και συντελεστές 20% έως 40% για δωρεές προς λοιπούς συγγενείς και μη συγγενείς.
 12. Ο φόρος γονικής παροχής ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται με αφορολόγητα όρια και συντελεστές όμοια με του φόρου δωρεάς.
 13. Ο φόρος κληρονομιάς ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται με αφορολόγητα όρια και συντελεστές όμοια με του φόρου δωρεάς.
 14. Το τέλος εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο.
 15. Τα πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων.
 16. Τα πολεοδομικά πρόστιμα κατασκευής νέων αυθαιρέτων.
 17. Οι εισφορές σε γη και χρήμα για την ένταξη ακινήτων στα σχέδια πόλεων.
 18. Ο ειδικός φόρος ακινήτων 15% που επιβάλλεται στις υπεράκτιες εταιρίες ακινήτων.
 19. Ο φόρος επί των τεκμαρτών εισοδημάτων τα οποία προσδιορίζονται βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης των κατοικιών των φυσικών προσώπων.
 20. Ο φόρος επί του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση επαγγελματικής στέγης και από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.