Παγκόσμιο μπλάκ άουτ στο διαδίκτυο .Πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες και κυβερνητικά σάϊτ ""έπεσαν"" για αρκετή ώρα


Σημαντικό τεχνικό πρόβλημα πρόεκυψε πριν από λίγο με αρκέτες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, οι οποίες «έπεσαν» και δεν είναι πλέον προσπελάσιμες από τους χρήστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το διαδικτυακό μπλακ άουτ έχουν επηρεαστεί ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως ο Guardian, οι New York Times και οι Financial Times. Ωστόσο, από την Ελλάδα αρκετές ιστοσελίδες εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες.

Ο Guardian σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του στον ιστότοπο και στην εφαρμογή του για κινητά τηλέφωνα έχουν επηρεαστεί από ένα ευρύτερο μπλακ άουτ στο Ίντερνετ και ότι θα επανέλθουν το συντομότερο δυνατό.

Μεταξύ άλλων, εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι ιστοσελίδες των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN International και του BBC τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Εξάλλου, εκτός λειτουργίας τέθηκαν και αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες (.gov) στη Βρετανία.


Ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι προκάλεςσε το μπλακ άουτ τους ιστότοπους, ωστόσο υπήρξαν αρχικές αναφορές για κυβερνοεπίθεση, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techchrunch.com το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο Financial Times.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.