Γερμανική επέλαση,,,"Επενδύουν "και εξαγοράζουν τις ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας με βασικό όπλο τις φορολογικές ελαφρύνσεις!

 


Το γερμανικό κανάλι ARD σε εκτενές ρεπορτάζ του δείχνει την επέλαση των γερμανικών εταιρειών πληροφορικής στην Ελλάδα, τις ""επενδύσεις""και το κατάλληλο φορολογικό κλίμα που υπάρχει για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις τεχνολογίας

Αναφέρει λοιπόν ότι τα Ιωάννινα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κι ως η Silicon Valley της Ευρώπης είναι ο τόπος που υπάρχουν καινοτόμοι και εξειδικευμένοι άνθρωποι,,στην Γερμανία πάντα κατά το κανάλι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν προγραμματιστέςμε δήλωση του  Όλιβερ Στάιλ, Διευθύνοντα Συμβούλο της Teamviewer

 Ετσι λοιπόν κατά το Γερμανικό Κανάλι ARD η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δελεάσει εταιρείες τεχνολογίας με φορολογικές ελαφρύνσεις και καλά εκπαιδευμένους ειδικούς. Και γερμανικές εταιρείες πληροφορικής ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως "έδρα."

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι "Η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ARD πως ο πρώτος στόχος του είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δώσει στους νέους Έλληνες την ευκαιρία να αναπτύξουν μια καριέρα εδώ, στην Ελλάδα.
Δεν πρόκειται πλέον για μια «Ελλάδα της κρίσης», αλλά για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται"

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι διαδικασίες δημόσιας διοίκησης είχαν ήδη αρχίσει να ψηφιοποιούνται πριν από την πανδημία. Τώρα διατίθενται πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να προωθήσουν αυτόν τον μετασχηματισμό ακόμη περισσότερο. Το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι δεν πρόκειται πλέον για μια «Ελλάδα της κρίσης», αλλά για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται ραγδαία και είναι ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα. Για παράδειγμα, η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή τριών κέντρων δεδομένων για την πλατφόρμα της Azure. Αλλά και η Teamviewer σχεδιάζει μια έδρα στα Ιωάννινα. Η εταιρεία ξεκίνησε με 18 υπαλλήλους, τώρα είναι 50. Μεσοπρόθεσμα, 150 έως 200 εργαζόμενοι πρόκειται να έχουν την έδρα τους εκεί.

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.