Τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας -Παλαιστίνης για διμερή ζητήματα !

 

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣYeni Şafak

 

 Σε δημοσίευμα της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα   Yeni Şafak αναφέρει ότι τέθηκε απο σήμερα σε ισχύ η διμερής συμφωνία Τουρκίας -Παλαιστίνης η οποία είχε υπογραφεί από το 2018

Βάσει της συμφωνίας αυτής αποφασίστηκε συνεργασία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, του λαθρεμπορίου πολιτιστικών και φυσικών αγαθών, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, του εμπορίου ανθρώπων, του λαθρεμπορίου μεταναστών και της παράνομης μετανάστευσης. Η ανταλλαγή πληροφοριών και επιχειρησιακών τεχνικών κατά της τρομοκρατίας ήταν επίσης ένα από τα αξιοσημείωτα άρθρα της συμφωνίας.

Επίσης οι  υπαλλήλοι επιβολής του νόμου στην Παλαιστίνη θα εκπαιδεύονται στην ακαδημία αστυνομίας, της χωροφυλακής και της ακτοφυλακής στην Τουρκία. Στη συμφωνία, δηλώθηκε ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε θέματα όπως έρευνα, εκπαίδευση, τεχνική βοήθεια και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αύξηση της ικανότητας των παλαιστινιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου.


Το πιο όμως σημαντικό και ζωτικό σημείο αυτης της συμφωνλιας πάντα κατά την εφημερίδαείναι τα θέματα ασφάλειας σε θάλασσα/ακτή. Στο άρθρο 7 της συμφωνίας, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων των μερών που εκτελούν καθήκοντα επιβολής του νόμου στη θάλασσα και παρακολουθούν διακρατικά εγκλήματα στη θάλασσα. Για το σκοπό αυτό, υπογράφηκε ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δραστηριότητες όπως αμοιβαίες επισκέψεις, συναντήσεις υψηλού επιπέδου, τεχνικές συναντήσεις, ανταλλαγή προσωπικού στην έδρα πλοίων, αμοιβαίες επισκέψεις σε λιμάνια σε πλοία και κοινές ασκήσεις κατάρτισης.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ο συντονισμός όλων αυτών των δραστηριοτήτων, αποφασίστηκε ο διορισμός συμβούλων και αξιωματικών συνδέσμων και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συμφωνία Τουρκίας-Παλαιστίνης ανοίγει τον δρόμο για συνεργασία στο πλαίσιο του μοντέλου Τουρκίας-Λιβύης, με ό,τι αυτό επιφέρει.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.