Παραίτηση Π.Λασκαρίδη απο την Ένωση Εφοπλιστών μετά τις σκληρές δηλώσεις κατά του πρωθυπουργού Κοινό μυστικό αποτελούσε στους εφοπλιστικούς κύκλους η παραίτηση του Πάνου Λασκαρίδη από το συμβούλιο της Ένωσης Εφοπλιστών μετά τις άκρωςσκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε εναντίον του πρωθυπουργού,

 
Ο ίδιος άφησε αιχμές με την επιστολή παραίτησης του κατά της ανακοίνωσης της Ένωσης σημειώνοντας ότι αρνείται να συνεχίει  να υπηρετεί την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και παραιτείται και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο».

Παράλληλα, ο ίδιος δύο εβδομάδες μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης “αξιοπιστίας”».

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση της Ένωσης Εφοπλιστών που έπαιρνε αποστάσεις από τον κ. Λαζαρίδη, κάνοντας λόγο για «μη αποδεκτές δηλώσεις», ενώ κατά του εφοπλιστή έβαλε και ο εφοπλιστής, καναλάρχης και υπόδικος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Π. Λασκαρίδη:

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης «αξιοπιστίας».

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.