Μαρτυρία -ομολογία του Σεντάτ Πάρκερ ότι η Τουρκία προμήθευε όπλα στους τζιχαντιστές στην Συρία μέσω εταιρείας επιστήθιου φίλου του Ερντογάν


Ο Σεντάτ Πεκέρ ομολογεί ότι υπήρξαν μεταφορές όπλων από την Τουρκία προς τη Συρία κυρίως προς την τρομοκρατική οργάνωση συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα την Jabhat al Nusra. Λέει ότι βοήθησε και κατηγορεί μια τούρκικη εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας τη SADAT για τη μεταφορά των όπλων.Ο πρόεδρος της είναι επιστήθιος του Ερντογάν. Aυτή η εταιρία στην πραγματικότητα είναι μια παραστρατιωτική ομάδα που σχηματίστηκε από τον πρώην σύμβουλο του Ερντογάν που συχνά επονομάζεται “ο παράλληλος στρατός του Ερντογάν”.Στο 8ο βίντεο είναι που λέει τις λεπτομέρειες για σχέσεις με αλ Νούσρα. Στις 30 Μάη σε αυτό το βίντεο ο Peker διαβεβαιώνει ότι η SADAT και υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι βοήθησαν τους τζιχαντιστές της al-Nusra στη Συρία.

Καταγγέλει πως η τουρκική προεδρία έχει άμεσες οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με την Αλ Νούσρα και ότι η Τουρκία έστελνε όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα άλλο εξοπλισμό και drone στην τζιχαντιστική οργάνωση μέσω φορτηγών του ίδιου που διέσχιζαν τα σύνορα ως ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτός ο νονός της μαφίας λέει οργάνωσε επίσης τη διέλευση των τουρκο-συριακών συνόρων με φορτηγά γεμάτα όπλα.

Ο Peker δηλώνει ότι η οργάνωσή του αποφάσισε να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των drone, σε Τουρκμένους αντάρτες στην περιοχή Bayırbucak της Συρίας, αφού φορτηγά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT) γεμάτα με όπλα προοριζόμενα για Σύρους τζιχαντιστές συνελήφθησαν από δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα το 2014 .

Ο Peker είπε ότι η αποστολή βοήθειας στους Τουρκμένους θα ενίσχυε το ηθικό της κοινωνίας και ότι μίλησε με βουλευτή από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για το θέμα εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τον Peker, ο βουλευτής, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε διαβίβασε τις επιθυμίες του Πέκερ στις ανώτερες αρχές και έλαβε άδεια να στείλει φορτηγά γεμάτα από το εν λόγω υλικό το 2015.

«Είπαν: Ας στείλουμε περισσότερα φορτηγά στη Συρία. Τα φορτηγά μας στάλθηκαν στη Συρία ως φορτηγά βοήθειας και φωτογραφηθήκαμε μαζί τους ».

«Ωστόσο, άλλα φορτηγά εστάλησαν στη Συρία με το όνομά μου. Σκεφτήκαμε ότι στάλθηκαν σε Τουρκμένους αντάρτες σε άλλη περιοχή. Γνωρίζαμε ότι κουβαλούσαν όπλα, δεν είμαστε παιδιά.»,ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με τον Peker, η αποστολή των φορτηγών δεν οργανώθηκε από την MİT ή τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), αλλά από την SADAT, η οποία συχνά αναφέρεται ως παράλληλος στρατός του Ερντογάν.

“Μια ομάδα στο SADAT το οργάνωσε”

Η SADAT, που ονομάζεται επίσημα SADAT International Defence Consultancy, περιγράφεται στον ιστότοπό της ως «η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Τουρκία που παρέχει διεθνή στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της άμυνας κι Εσωτερικής ασφάλειας».

Ιδρύθηκε από τον Adnan Tanrıverdi και υπήρξε μια σκοτεινή οργάνωση λόγω πολλών αναφορών για την εκπαίδευσή της που παρείχε σε τζιχαντιστές στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο Tanrıverdi διορίστηκε σύμβουλος του Ερντογάν λίγο αργότερα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί πέρυσι αφού δήλωσε ότι ο Μαχντί – «λυτρωτής» στο Ισλάμ που πρόκειται να κατέβει στη γη και να κυβερνήσει την Ημέρα της Κρίσης – θα επιστρέψει (σιίτικη δοξασία)

Στις 30 Μαΐου, ο Peker σημείωσε ότι άρχισε να στέλνει τζιπ Mitsubishi τις επόμενες μέρες, ο Peker είπε ότι ειδοποιήθηκε για τον προορισμό των φορτηγών αφού εμφανίστηκαν βίντεο με Άραβες τζιχαντιστές στα φορτηγά.

«Ένας από τους Τουρκμένους φίλους μας είπε ότι ήταν ακτιβιστές της al-Nusra. Άλλοι μου είπαν επίσης ότι τα φορτηγά που έστειλε η SADAT προορίζονταν για την al-Nusra. Συνέβη με το όνομά μου, αλλά δεν τα έστειλα. Η SADAT το έκανε », πρόσθεσε ο Peker.
Ο Peker έδωσε τότε τις αποκαλύψεις για το παράνομο εμπόριο με τη Συρία, όπως είπε, «Ας ανοίξουμε το πρώτο κουτί της Πανδώρας».

Το αφεντικό της μαφίας είπε ότι έπρεπε να απευθυνθεί στον προεδρεύοντα διευθυντή διοικητικών υποθέσεων Metin Kıratlı για να συνεργαστεί με τη Συρία.

«Δεν μιλώ για παραδόσεις που αποτελούνται από πολλά φορτηγά. Μιλώ για αυτά που αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου, του τσαγιού, της ζάχαρης και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων », είπε, προσθέτοντας ότι μόλις ο Kıratlı έδωσε άδεια, ήταν απαραίτητο να ληφθεί η έγκριση των φιλοκυβερνητικών επιχειρηματιών Murat Sancak και Ramazan Öztürk .

Σύμφωνα με τον Peker, το επόμενο βήμα ήταν να λάβουμε την έγκριση του Abu Abdurrahman, ενός ανώτερου ”ακτιβιστή” της al-Nusra που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά των τζιχαντιστών.

«Το εμπόριο διεξάγεται επί του παρόντος με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Peker, σημειώνοντας ότι αντιτάχθηκε στη βοήθεια της al-Nusra εκείνη τη στιγμή επειδή πολεμούσαν με τους Τουρκμένους.

Η υποτιθέμενη βοήθεια της Τουρκίας σε τζιχαντιστές στη Συρία αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης διαμάχης το 2015, με τη Ρωσία να λέει τον Δεκέμβριο του 2015 ότι είχε αποδείξεις ότι η Τουρκία αγόραζε πετρέλαιο από έδαφος που ελέγχεται από το ISIS. Ο τότε Ρώσος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του ότι συμμετείχαν στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Η υπόθεση φορτηγών MİT αποτέλεσε επίσης αντικείμενο μεγάλου σκάνδαλου, καθώς τα βίντεο έδειξαν τα φορτηγά γεμάτα όπλα, αλλά η κυβέρνηση έσπευσε να φυλακίσει τους δημοσιογράφους Can Dündar και Erdem Gül της εφημερίδας Cumhuriyet επειδή το αποκάλυψαν.
Εν τω μεταξύ, ο Peker ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak μένει στο σπίτι του Sancak στο Hadımköy της Κωνσταντινούπολης.

Ο Albayrak, ο γαμπρός του Προέδρου Ερντογάν, έχει εξαφανιστεί από το κοινά από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.