Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.Η Μέρκελ φρόντισε να μείνει παραπάνω από ικανοποιημένη η Τουρκία στην ΣύνοδοΚορυφής

 


Με πλήθος δημοσιευμάτων τά γερμανικά μέσα ενημέρωσης καταδεικνύουν την σημασία που έχει για την Γερμανία η Τουρκία και το πως την  προωθεί στις Συνόδους Κορυφής της Ε,Ε.

Κάτι που εμείς ως χώρα ,ως πολιτική ηγεσία αποφεύγουμε , μάλλον δεν θέλουμε να δούμε!

Κατά την εφημερίδα Handelsblatt το κύριο μέλημα της  Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ήταν να μείνει ικανοποιημένος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.


«Την ώρα που η Άγκυρα προωθεί τα οικονομικά της συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο με την απειλή στρατιωτικών μέσων, αποχωρεί από την ευρωπαϊκή συνθήκη προστασίας γυναικών και αδιαφορεί για δεσμευτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι Βρυξέλλες επινόησαν για την Τουρκία τον όρο “θετική ατζέντα”. Τίποτα ωστόσο σε αυτή δεν είναι θετικό.

Η στάση της ΕΕ είναι πολύ περισσότερο έκφραση της ολοένα και μεγαλύτερης εξάρτησης των Ευρωπαίων από την Άγκυρα».

Η Die Welt επίσης,  έγραψε ότι «τις τελευταίες μέρες η  Μέρκελ και η  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για τον Ερντογάν».

«Η  Μέρκελ είναι το σημαντικότερο στήριγμα του Ερντογάν στη Δύση”,προσθέτει.
Που κέρδισε ο Ερντογάν; Στο προσφυγικό και στην τελωνειακή ένωση υποστηρίζουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Και μην ξεχνάμε ότι με την βοήθεια της Γερμανίας η Τουρκία εξασφάλισε από την Ε.Ε.3,5 δις ευρώ   για το προσφυγικό και η αναφορά στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της απόφασης για «έναρξη των εργασιών» αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης.

Και εμείς εδώ θεωρήσαμε ότι είναι πλήρως θετικά τα αποτελέσματα για εμάς στην Σύνοδο Κορυφής....Τα γεγονότα μας ξεπερνάνε!

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.