ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ.ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο Ι.ΑΓΓΕΛΗΣ

Σε… μπούμερανγκ εξελίσσεται για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κατηγορείται πως δεν παρέλαβε από τις αμερικανικές αρχές στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή του γιου πολιτικού, η υπόθεση Novartis.

Ο «μάρτυρας κατηγορίας» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου δωροδοκίας πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία, εξελίσσεται σε κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς άσκησε εναντίον του κ. Αγγελή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καθώς με την ιδιότητα του επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αρνήθηκε το Δεκέμβριο του 2018 να παραλάβει στη Βιέννη στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Βιέννη είχαν πάει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και ο κ. Αγγελής ως επόπτης τους, για να συναντήσουν Αμερικανούς συναδέλφους τους που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση οι Αμερικανοί εισαγγελείς επιχείρησαν να παραδώσουν στον κ. Αγγελή και τους εισαγγελείς Διαφθοράς στοιχεία ως προς τον τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο Novartis.

Όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία επικαλούμενος μη νομιμότητα της διαδικασίας, παραπέμποντας τους Αμερικανούς εισαγγελείς στην Eurojust!

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία και μάλιστα προς υπεράσπιση του χρησιμοποίησε έγγραφο δικαστικής συνδρομής με αριθμό 344/28-1-2019 που υπογράφεται από τον τότε επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, σχεδόν ένα μήνα μετά το ταξίδι στη Βιέννη και ενώ ο κ. Αγγελής είχε υποβάλει αναφορά παραίτησης από τη θέση του επόπτη, καταγγέλλοντας στόχευση εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, ζητώντας να διερευνηθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός του γιου πολιτικού προσώπου που βρίσκεται υπό έρευνα στην υπόθεση.

Με το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται πως οι Εισαγγελείς Διαφθοράς επιδίωξαν να λάβουν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους τα στοιχεία σε βάρος του γιου πολιτικού που αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής κατά τη συνάντηση στη Βιέννη.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.