ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ...ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ..

 


Με πρόσχημα λοιπόν τις υψηλές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου απο εταιρείες το ΔΝΤ για μια ακόμα φορά ήρθε να μας ""σώσει"" προτείνοντας φόρο-τέλος στις εταιρείες αυτές  που υπολογίζεται στα  75 δολλάρια για κάθε τόνο διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν.

Ο στόχος είναι να  να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.


Το ΔΝΤ προέτρεψε τις χώρες G20 να υιοθετήσουν έναν τέτοιο φόρο για τις επιχειρήσεις, καθώς ενδεχομένως να αποτελέσει την ταχύτερη οδό στην επίτευξη του στόχου των καθαρών μηδενικών εκπομπών.

Κατά την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα μια θαρραλέα τιμολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο –ιδιαίτερα σε περίπτωση που είναι αποτέλεσμα παγκόσμιας συμφωνίας. Πιστεύει ότι ο κατώτατος παγκόσμιος φόρος διοξειδίου του άνθρακα είναι μια βιώσιμη επιλογή

Στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Μπομπ Γουάρντ από το Ινστιτούτο Γκράνθαμ για την Κλιματική Αλλαγή του London School of Economics δηλώνει ότι:

 "Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και ηγετική κίνηση από το ΔΝΤ. Στη Βρετανία έχουμε ήδη δει ότι ακόμη και ένα χαμηλό τέλος για το διοξείδιο του άνθρακα, μπορεί να επιταχύνει την μείωση της καύσης κάρβουνου. Το κατώτατο αυτό τέλος αφαιρεί μέρος της αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις και τους επιτρέπει να επενδύσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε τεχνολογίες και διαδικασίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων".


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.