Νομοσχέδιο για την αποζημίωση των παραχωρησιούχων των αεροδρομίων λόγω πανδημίας!


ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Η FRAPORT ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗς ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!
ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ...
Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την οικονομική αποκατάσταση των παραχωρησιούχων, αφενός, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, και αφετέρου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων Αιγαίου, Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού κατά το έτος 2020.

Η πρόβλεψη αυτή καθίσταται απαραίτητη διότι πρόκειται για καίριες υποδομές της χώρας, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή διαβίωση στις περιοχές που εξυπηρετούν, και επειδή οι συγκεκριμένες υποδομές υπέστησαν ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και τους συνακόλουθους, αναγκαίους, περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων Αιγαίου, Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οικονομική αποκατάσταση των παραχωρησιούχων υλοποιείται μέσω συμφωνίας, που συνάφθηκε, κατ’ εφαρμογή των από 14 Δεκεμβρίου 2015 Συμβάσεων Παραχώρησης, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, των παραχωρησιούχων εταιρειών και του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τα τρία συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, και Εθνικής Άμυνας.
Το ποσό της καταβλητέας αποζημίωσης συμφωνήθηκε να εξοφληθεί διά συμψηφισμού με πληρωτέες αμοιβές των παραχωρησιούχων προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην περίπτωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικονομική αποκατάσταση του παραχωρησιούχου υλοποιείται μέσω της διαδικασίας των εγκρινόμενων κρατικών ενισχύσεων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 107 παρ.2 περ. β της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), και θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά, διά της άμεσης επιχορήγησης και διά συμψηφισμού με υποχρεώσεις καταβολής αμοιβής για τη χορήγηση προς αυτόν δικαιωμάτων, σύμφωνα με τη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου.

Με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών παρέχουν ενεργά τη δίκαιη και αναλογική αρωγή τους στις κομβικής σημασίας υποδομές της χώρας, των οποίων η αδιάλειπτη λειτουργία αποτελεί προτεραιοποιημένη παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πολίτες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.