Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε κυπριακό αλιευτικό σε διεθνή ύδατα - Προκάλεσε ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ


Μια ακόμα πρόκληση από την Τουρκία, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης το κυπριακό αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα» βρέθηκε 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα και δέχθηκε παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. 

Συγκεκριμένα το αλιευτικό το πλησίασε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σύμφωνα με το Sigmalive ζήτησε από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό να είναι «stand by» και τους συνόδευσε για 8 ναυτικά μίλια.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Άριστος Αριστείδου, είπε ότι τέσσερις ένοπλοι ζήτησαν τα έγγραφα του σκάφους, τα οποία και παρέδωσε, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και ότι στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ιταλικό αλιευτικό σκάφος. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον κ.Αριστείδου του είπαν «δεν είναι δουλειά σας αυτό».

Όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του σκάφους σύμφωνα με το Sigmalive, «για 2 περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουμε πολλές κεραίες πάνω στο σκάφος».

Μάλιστα, οι Τούρκοι προχώρησαν και στο ξήλωμα ενός συστήματος (προκάλεσαν ζημιές 60.000 ευρώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου) ενώ άρχισαν να ρωτούν για το όνομα του σκάφους και για την ύπαρξη ελληνικής σημαίας σε αυτό!

Η τουρκική συνοδεία συνεχίστηκε και μάλιστα έγιναν και υποδείξεις στο κυπριακό αλιευτικό για μια περιοχή 2 ναυτικά μίλια έξω από τη Δερύνεια η οποία τους τόνισαν ότι «πρόκειται για ΑΟΖ Τουρκίας»!

Όπως είπε ο κ.Αριστείδου, από το 2017 είχαν να εμφανιστούν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

με πληροφοριες απο το Sigmalive.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.