Ασυλία και στους γιατρούς που ασχολούνται με περιστατικά κορωνοϊού ζητά ο Εξαδάκτυλος



Την επέκταση του ακαταδίωκτου και στους γιατρούς που ασχολούνται με περιστατικά της Covid-19, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Εξαδάκτυλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που παρέχει ασυλία και στους γιατρούς που ασχολούνται με περιστατικά κορονοϊού, εκτός από τα μέλη της Eπιτροπής Eμπειρογνωμόνων.

«Αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν και δίνουν τη μάχη στα χαρακώματα, θα ταλαιπωρηθούν στα δικαστήρια και κινδυνεύουν να υποστούν τεράστια οικονομική, ηθική και ψυχική ζημιά», ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη την ασυλία των γιατρών που ασχολούνται με περιστατικά Covid-19, με εξαίρεση ωστόσο, τις περιπτώσεις της βαριάς αμέλειας.
Εκτός από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο που αποποιήθηκε των προνομίων της τροπολογίας, και  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημοσίου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ) είχε ταχθεί υπέρ, υποστηρίζοντας ότι η ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής επιτροπής για την Covid-19, της επιτροπής εκτάκτων συμβάντων και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, για λόγους ισότητας και ισονομίας, πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους γιατρούς που ασχολούνται με την Covid-19 και τους εμβολιασμούς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημοσίου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτιμά ότι «σε αντίθετη περίπτωση οι παρενέργειες της απόφασης θα επηρεάσουν αρνητικά και τις σχέσεις των γιατρών, δημιουργώντας γιατρούς δύο ταχυτήτων (επιστημονική ανισότητα) και δίδοντας αφορμή για σωρεία αγωγών κατά των λειτουργών υγείας, αγωγές που ήδη έχουν ξεκινήσει».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.