Νέα προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη


Την κατασκευή και δωρεά στην Πολεμική Αεροπορία ενός νέου σκάφους έλξης αλεξίπτωτου τύπου PIKILOS 9 ανέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Η πρόταση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνας και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του.
Το νέο σκάφος θα αποτελέσει εκπαιδευτικό μέσο στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, με έδρα την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), το οποίο έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στη θαλάσσια επιβίωση και διάσωση. Η εκπαίδευση απευθύνεται στους ιπτάμενους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε πληρώματα αέρος ξένων Αεροποριών, καθώς και σε μέλη-διασώστες πολιτικών φορέων και συλλόγων.
Η δωρεά αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων του Σχολείου, με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων. Το σκάφος έλξης αλεξίπτωτου επιτρέπει την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης χωρίς τη χρήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων για ρίψη των αλεξιπτωτιστών, τουλάχιστον για την εκπαίδευση στον τρόπο προσθαλάσσωσης και επιβίωσης στη θάλασσα, ημέρα και νύκτα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.