ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ. ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

 

 


Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ντοκυμέντερ BLACK TRAIL που αφορούσε την ναυτιλία, ειδικά την ελληνική ναυτιλία και την¨¨ πράσινη ανάπτυξη ""τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις "" το μαύρο αποτύπωμα""της ναυτιλιακής βιομηχανίας ξεκινήσαν και οι συζητήσεις για περιβαντολλογικό ""πράσινο φόρο"" στην ναυτιλία .

 Επιφυλακτικοί   όμως απέναντι στον φόρο που πρότεινε η δανέζικη Maersk εμφανίζονται εκπρόσωποι κορυφαίων ναυτιλιακών ενώσεων, κι ενώ "φουντώνει" η συζήτηση για την απανθρακοποίηση του κλάδου.

"Δεν έχουμε σήμερα διαθέσιμα καύσιμα μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα. Μέχρι να το καταφέρουμε ή να είμαστε κοντά σε εναλλακτικές επιλογές, η εφαρμογή ενός τέτοιου φόρου απλώς θα αύξανε το κόστος για τις εταιρείες" τόνισε ο John Butler, CEO του World Shipping Council, της συμμαχίας των κορυφαίων εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (συμπεριλαμβανομένης της Maersk) κατά το σημερινό συνέδριο της Capital Link: "Operational Excellence in Shipping".


Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης ενός Ταμείου για την Έρευνα και την Ανάπτυξη νέων καυσίμων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην πρόταση που έχει κατατεθεί από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς φορείς για μία πρωτοβουλία υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Έτσι, όπως είπε τα έσοδα θα επανεπενδυθούν σε μία στρατηγική μείωσης των εκπομπών των πλοίων.

"Είναι θέμα timing", σχολίασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (Intertanko), Paolo d'Amico.

"Αν κινηθούμε πολύ γρήγορα ή πολύ νωρίς δε θα είμαστε αποτελεσματικοί" επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία δε βρίσκεται μακριά από βιώσιμες επιλογές καυσίμων, που θα βελτιώσουν το "πράσινο" αποτύπωμά της.

Ένας τέτοιος φόρος θα πρέπει να προέρχεται από τον ΙΜΟ σημείωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (Intercargo), Δημήτρης Φαφαλιός, ενώ συμφώνησε με τους ομιλητές ότι το προτεινόμενο Ταμείο Έρευνας και Ανάπτυξης είναι μία λύση στο πρόβλημα της "πράσινης" μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου.  

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.