ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

 


 

Κατά δήλωση των κυβερνώντων μας από την μεταπολίτευση ως τούδε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ""ραχοκοκκαλιά  της ελληνικής οικονομίας""Και πάντα κατά καιρούς δηλώσεις τους χρειάζονταν ΄δανεια από τις""ελληνικές ""τράπεζες για να μπορέσουν να αναπτυχθούν άρα να αναπτυχθεί και η ελληνική οικονομία...

Στην διάρκεια όμως των μνημονίων αλλά και της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού κατι τέτοι δεν ισχύει !Με στοιχεία απο τις αρμόδιες αρχές σχεδόν οκτώ στις 10 αιτήσεις δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων απορρίπτουν οι τράπεζες, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν την κάνουλα των δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρώπη που μπορεί να πέσουν στην ελληνική αγορά αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, τόνισε ότι για όσες επιχειρήσεις λάβουν την έγκριση δανεισμού το επιτόκιο είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερό.

Εκτιμάται ότι θετικό τραπεζικό προφίλ διαθέτουν μόλις 25.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 840.000 ΑΦΜ, καθώς οι τράπεζες εφαρμόζουν ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια. Με αυτή τη λογική ενδέχεται να μην αξιοποιηθούν όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα φτάσουν στη χώρα μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες τόνισαν ότι τα κριτήρια που θέτουν κινούνται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, συνεπώς δεν έχουν πρόθεση να χαλαρώσουν τους όρους χορήγησης δανείων.

Απαντώντας στην πίεση που τους ασκήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και τους παραγωγικούς φορείς, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών πρότεινε τη χορήγηση δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μια πρόταση που περιέχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί στις 15 Ιουλίου, προκειμένου στο ενδιάμεσο να καταρτιστεί ένα σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων που θα εκταμιευθούν από την Ευρώπη, τα οποία θα διοχετευθούν στην αγορά μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.