Απαντητική επιστολή του Μπάϊντεν στον Ν.Αναστασιάδη.

Μετά την
επιστολή  που απέστειλε ο  Αναστασιάδης στον Μπάιντεν στις 14 Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέστειλε απαντητική επιστολή

Οι ΗΠΑ, διεμήνυσαν πως συνεχίζουν να θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως σημαντικό εταίρο για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών ΗΠΑ - Κύπρου.

Παράλληλα, τόνισε πως ανυπομονεί να εργαστεί μαζί με τον κ. Αναστασιάδη, για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση για την ενημέρωση σχετικά με την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη ενώ τάχθηκε υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της Αμμοχώστου, αναφέροντας πως ανησυχεί για την μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Τουρκίας, για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων τον Οκτώβριο του 2020.

Επίσης, τονίζει πως οι ΗΠΑ κάλεσαν και θα συνεχίσουν να καλούν να αναστραφεί αυτή η απόφαση της τουρκικής πλευράς και θα αποθαρρύνουν περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενθαρρύνει μια εποικοδομητική τουρκική εμπλοκή στον επόμενο γύρο συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Μπάιντεν εξέφρασε την επιθυμία του σύντομα να συνεχίσει τις συζητήσεις του με τον κ. Αναστασιάδη για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 Όπως ανέφερε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ηγετική στάση, τη φιλία και τον σημαντικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.