""Επιτυχία"" της κυβέρνησης και του Άδωνι: Το Ελληνικό πέρασε στα χέρια του ομίλου Λάτση και επίσημα στην εξευτελιστική τιμή των 915 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα έπεσαν και επίσημα οι υπογραφές για την μεταβίβαση των μετοχών της "Ελληνικό Α.Ε.", απο το ΤΑΪΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο προς την HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development στην εξευτελιστική τιμή παραχώρησης των 918 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».

Από την πλευρά του ΤΑΪΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου υπέγραψε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδηςκαι από την Lamda Development Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

 Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό δημόσι εισέπραξε συνολικά ποσό άνω των 647 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 300 εκατ. ευρώ αποτελούν την πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ. Επιπλέο το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.