Σχεδόν $300 δισ. έχουν "σβήσει" από την αγορά κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή



Οι νέες δράσεις καταστολής της Κίνας στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων έχουν «σβήσει» σχεδόν 300 δισ. δολάρια από τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το bitcoin υποχώρησε νωρίτερα περίπου 6,6% στα 32,735,71 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τα 31.179,05 δολάρια που «άγγιξε» προηγουμένως.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον έλεγχο του κλάδου κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Την Παρασκευή, οι αρχές στην επαρχία Sichuan της Κίνας διέταξαν τους miners να κλείσουν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με πολλές αναφορές τοπικών μέσων. Σημειώνεται πως η Sichuan είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης bitcoin στην Κίνα. Πολλά ορυχεία bitcoin στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία έκλεισαν από την Κυριακή, σύμφωνα με τους Global Times.

Η κίνηση αυτή στη Sichuan πραγματοποιήθηκε καθώς άλλες επαρχίες εξόρυξης στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, έκλεισαν επίσης την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα να καταστείλει την εξόρυξη και το εμπόριο στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Τα δεδομένα για την εξόρυξη είναι λιγοστά. Ωστόσο η παραγωγή bitcoin στην Κίνα αντιπροσώπευε πέρυσι περίπου το 65% της διεθνούς παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Cambridge, με την επαρχία Sichuan να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του κρυπτονομίσματος.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επικοινώνησε με την Alipay, την υπηρεσία πληρωμών που διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία της Alibaba, Ant Group, και με ορισμένα άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προτρέποντάς τα να μην παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων, όπως για παράδειγμα άνοιγμα λογαριασμών.

Αν και δεν πρόκειται για κάποιους νέους κανόνες, τα σχόλια της PBOC δείχνουν πως οι κορυφαίοι ρυθμιστές της Κίνας αυξάνουν την παρακολούθηση και την πίεση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (AgBank) ανακοίνωσε χθες χωριστά ότι θα διεξαγάγει έρευνα στους πελάτες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και συναλλαγές.

Η Κίνα απαγόρευσε τις τοπικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2017 αναγκάζοντάς τις να μετακινηθούν υπεράκτια. Αυτό δεν εμπόδισε τους Κινέζους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα, αν και πρόσθεσε ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στις συναλλαγές.

Οι Κινέζοι επενδυτές έπρεπε επομένως να μεταφέρουν το κινεζικό γουάν σε μια πλατφόρμα για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα. Αυτό μπορούσε να γίνει μέσω μιας υπηρεσίας πληρωμών όπως η Alipay ή μένω ενός τραπεζικού λογαριασμού. Έτσι τα τελευταία σχόλια της PBOC προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν στόχο να περιοριστεί αυτό περαιτέρω.

Από την Παρασκευή, όταν οι αρχές του Sichuan ενημέρωσαν τους miners να κλείσουν τις δραστηριότητές τους, το bitcoin έχει σημειώσει «βουτιά» περίπου 16%. Η ανακοίνωση της PBOC πρόσθεσε περαιτέρω πίεση στο κρυπτονόμισμα.

Capital

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.