Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ.Στην πολιτεία της Αριζόνα ένας νεκρός και 12 τραυματίες απο μπαράζ επιθέσεων απο ένοπλο

Το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι το τελευταίο απο την σειρά πρόσφατων μακελειών με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις δυτικές ΗΠΑ, όπως στην Καλιφόρνια, όπου πρώην εργαζόμενος εκτέλεσε εννιά παλιούς συναδέλφους του τον περασμένο μήνα, ή στο Κολοράντο, όπου δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο.

Η αστυνομία της Αριζόνα ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, οι τρεις από σφαίρες, σε σειρά επιθέσεων που φέρεται να διέπραξε ένοπλος μετακινούμενος με αυτοκίνητο σε τουλάχιστον οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες σε προάστια της πόλης Φοίνιξ. Οι επιθέσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, έγιναν μέσα σε χρονικό διάστημα μιάμισης ώρας.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ένας εκ των οποίων υπέκυψε, ενώ τα υπόλοιπα εννέα θύματα υπέστησαν ελαφριά τραύματα, ορισμένα από θραύσματα γυαλιών.

Ο ύποπτος κατέστη δυνατό να συλληφθεί αφού πυροσβέστες εντόπισαν όχημα που ανταποκρινόταν στην περιγραφή που είχαν δώσει αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες. Ο άνδρας που βρισκόταν στο τιμόνι δεν πρόβαλε αντίσταση όταν αστυνομικοί τον συνέλαβαν και βρήκαν όπλο μέσα στο αυτοκίνητο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα κίνητρα του δράστη για την ενέργεια του αυτή και οι έρευνες συνεχίζονται!

Μέσα στο  2021  έως τώρα έχουν σκοτωθεί συνολικά 279 άνθρωποι επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τουλάχιστον τέσσερα θύματα, κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών –, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο εξειδικευμένος ιστότοπος Gun Violence Archive.

Παράλληλα, τα θύματα συμβάντων με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα φέτος: οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 20.200 από τον Ιανουάριο, αν συμπεριληφθούν οι αυτοκτονίες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.