Μετά την άρση του εγκλεισμού πάνω απο 1000 λουκέτα στον κλάδο εστίασης και το 25% παραμένει κλειστό

 


Ο πρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά,δηλώνει ότι  η κατάσταση για τον κλάδο δεν αποκλείει να είναι ακόμη χειρότερη, με περαιτέρω αύξηση των λουκέτων μετά το τέλος της θερινής περιόδου, όταν πλέον θα μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα απολογισμός των επιχειρήσεων για το τι κατάφεραν να περισώσουν το φετινό καλοκαίρι και εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 Ήδη το 25% των επιχειρήσεων παραμένει κλειστό και πάνω απο 1000 τα λουκέτα ..Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης επισημαίνει πως είναι αναγκαίο οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους με μειωμένες δαπάνες και να έχουν τη δυνατότητα μιας γενναίας ρύθμισης των συνολικών οφειλών τους.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας η εικόνα από πλευράς τζίρου στα εμπορικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μετά το άνοιγμα της αγοράς είναι ζοφερή. Σύμφωνα με την έρευνα οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο της πρωτεύουσας, τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, δείχνουν ότι η πλειοψηφία 84,1% δηλώνει πτώση τζίρου με το 55,2% των ερωτηθέντων να δηλώνει πτώση τζίρου κάτω από 30% ενώ μόνο 8,8% δήλωσαν αύξηση τζίρου και αυτό οφείλεται στην ίδρυση νέων υποκαταστημάτων το 2021. Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, λιγότεροι από τους μισούς (45,3%) δήλωσαν πτώση του τζίρου τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, όμως χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό ότι ένας στους τέσσερεις (24,9%) πέτυχε αύξηση έως 15% τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με το Μάιο του 2020, αν και περισσότεροι από τους μισούς (50,2%) είχαν ίδια αποτελέσματα με τον περυσινό Μάιο ή δήλωσαν αυξημένο τζίρο. Σε επίπεδο πενταμήνου του 2021 σε σχέση με το 2020, το 68% των ερωτηθέντων κατέγραψε πτώση τζίρου.

Την ίδια στιγμή, στην δικαιοσύνη ετοιμάζονται να προσφύγουν οι ιδιοκτήτες πολλών επιχειρήσεων αποκλείσθηκαν από την επιστρεπτέες προκαταβολές καθώς και εκείνοι που αποκλείονται και από το ειδικό πρόγραμμα ενισχύσεων μέσω ΕΣΠΑ. Όπως υποστηρίζουν η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι πλέον ανυπολόγιστη.


Επιστρέφει η μουσική από τα μέσα Ιουνίου

Από τα μέσα Ιουνίου εκτιμάται ότι θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα.
.
Ήδη, το στίγμα των προθέσεων έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Γρηγόρης Τάσιος μετά απο την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι διαφαίνεται ότι στα μέσα Ιουνίου, θα μπορούμε να έχουμε εστίαση και μετά μουσικής και να ελπίζουμε πια σε ένα κανονικό ελληνικό καλοκαίρι»,

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.