Self test στα σχολεία: Από σήμερα θα δίνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές


Από σήμερα Τετάρτη (19/5/2021) έως και το Σάββατο (22/5/2021) η προμήθεια των self test για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν τα τεστ από τα φαρμακεία (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων) και η προμήθεια αφορά μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν δυο τεστ, ένα για την ερχόμενη εβδομάδα και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Τα τεστ είναι υποχρεωτικά τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους λοιπούς εργαζόμενους σε σχολικά συγκροτήματα.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Με ένα εβδομαδιαίο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αντί δύο που ήταν αρχικά θα προσέρχονται για δουλειά αυτή την εβδομάδα (μέχρι Κυριακή 23 Μαΐου) οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους κλάδους όπου η εξέταση για κορονοϊό με self test είναι υποχρεωτική, όπως λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών).



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.