Η.Μόσιαλος .Επέκταση του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, ενισχύει την απόκριση αντισωμάτων σε ηλικιωμένους.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος   επικαλείται συμπεράσματα μελέτης που δείχνουν ότι ενδεχομένως μειωθεί η ανάγκη για επακόλουθες αναμνηστικές δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου στους ηλικιωμένους γιατί ενισχύεται η απόκριση των σντισωμάτων

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE επικαλείται πρόσφατη μελέτη -των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham σε συνεργασία με τον επίσημο φορέα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή 172 ατόμων ηλικίας 80-99 ετών, όπου καθένας έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.


Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος για τη μελέτη, 73 από τους συμμετέχοντες έλαβαν τη δεύτερη δόση μετά από 12 εβδομάδες και οι 99 μετά από διάστημα 3 εβδομάδων. Τα μέγιστα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων, που έφτασαν 2-3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ήταν 3,5 φορές υψηλότερα -κατά μέσο όρο- στην ομάδα με το εκτεταμένο κενό.
Κοινό σημείο της μελέτης ήταν πως «15 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, η απόκριση των Τ-κυττάρων ήταν παρόμοια ανεξαρτήτως μεσοδιαστήματος» ενώ συμπληρώνει πως:
«Tα ευρήματά αυτής της μελέτης δικαιολογούν αυτή την αμφιλεγόμενη απόφαση για μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης, και να μην τηρηθεί το μεσοδιάστημα των 21 ημερών που είχε θεσπιστεί από τις κλινικές δοκιμές της Pfizer, και που ήταν και η σύσταση της εταιρείας».


Στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος καταλήγει πως, «ίσως η αύξηση του μεσοδιαστήματος μεταξύ των 2 δόσεων στους ηλικιωμένους να μειώσει την ανάγκη για επακόλουθες αναμνηστικές δόσεις. Αλλά, ταυτόχρονα θα υπάρχει μεγαλύτερη επίδραση στη δημόσια υγεία και θα σωθούν περισσότερες ζωές».

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.