Με την εμπλοκή της Δανίας οι Αμερικανοί της NSA κατασκόπευαν τους Ευρωπαίους ηγέτες

 


Έρευνα των μέσων ενημέρωσης Δανίας. Γερμανίας, Σουηδίας , Νορβηγίας και Γαλλίας  ανέδειξαν την εμπλοκή της Δανίας σε σκάνδαλο κατασκοπείας  εις βάρος των Ευρωπαίων ηγετών απο την αμερικανική υπηρεσία NSA

Οι πρώτες πληροφορίες και στοιχεία προήλθαν απο τον πρώην συνεργάτη της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν και τα νέα δεδομένα ήρθαν ακριβώς να επιβεβαιώσουν  τις αποκαλύψεις του

 Όπως καταγράφεται στη σχετική έρευνα, η υπηρεσία αμυντικών πληροφοριών της Δανίας συνεργάστηκε με αμερικανούς πράκτορες για την παρακολούθηση - από το 2012 έως και το 2014 - κορυφαίων Γερμανών πολιτικών.

Η  NSA αξιοποιούσε τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Δανίας για να παρακολουθεί ηγέτες και ανώτατους δημόσιους λειτουργούς στη Γερμανία, στη Σουηδία, στη Νορβηγία και στη Γαλλία.

Η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε διαδικτυακό κέντρο κοντά στην Κοπεγχάγη και έτσι μπορούσαν να υποκλέπτουν τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κορυφαίων Ευρωπαίων ηγετών, καθώς είχαν πρόσβαση στο ιστορικό της χρήσης του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των αναζητήσεων, των ανταλλαγών μηνυμάτων σε εφαρμογές chat και σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να σχολιάσει, ωστόσο η υπουργός Εξωτερικών, Τρίνα Μπράμσεν, δήλωσε στο DR ότι «η συστηματική κατασκοπεία από συμμάχους είναι απαράδεκτη». Σημειώνεται πως η κατασκοπεία της NSA αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών FE της Δανίας με τον τίτλο «Operation Dunhammer» που υποβλήθηκε στη διοίκησή της τον Μάιο του 2015.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.