Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην προβούν σε κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2 AG

Με βάση τις πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς απο το Στέητ Ντηπάρτμεντ οι ΗΠΑ  φέρονται να μην προβαίνουν σε κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 
Η εταιρεία εχει ως διευθύνοντα σύμβουλό της,  τον Ματίας Γούρνινγκ, που θεωρείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Υπάχρουν επίσης διαρροές ότι εντός τρέχοντος 24ώρου, ετοιμάζεται έκθεση Αμερικανών διπλωματών προς το Κογκρέσο πως μολονότι η εταιρία Nord Stream 2 AG και ο διευθύνων σύμβουλος ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες που επιφέρουν κυρώσεις δεν είναι επί του παρόντος προς το συμφέρον των ΗΠΑ να τις ασκήσει.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση στις διατλαντικές σχέσεις που επέφεραν αποφάσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως στην έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ φέρεται να επισημαίνεται πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ολοκλήρωση εργασιών του αγωγού Nord Stream 2.

Το ενδεχόμενο μη άσκησης αμερικανικών κυρώσεων χαιρετίστηκε από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας που εκτίμησε πως κάτι τέτοιο θα είναι “εποικοδομητικό βήμα που θα χαρούμε να το συζητήσουμε πολύ με τους εταίρους μας στην Ουάσιγκτον”.

Η ρωσική κρατική εταιρία Ενέργειας Gazprom και οι ευρωπαίοι εταίροι της εντείνουν τις προσπάθειες ολοκλήρωσης του αγωγού που είναι πλέον έτοιμος κατά 95%.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.