ΣΚΑΝΔΑΛΟ..Η ΡΑΕ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ NATURA 2000 ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 


Ο ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΗΗ ΖΥΓΟΣ όπως τον ονομάζουν οι Αιτωλοακαρνάνες είναι ενταγμένοσς στο δίκτυο NATURA 2000 για την προστασία του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας...

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε δύο βεβαιώσεις παραγωγού ενέργειας σε δύο εταιρείες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο στις  στις 7/05/21 και στις 11/05/21.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6 ανεμογεννήτριες στην περιοχή Ζυγός της δημοτικής ενότητας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και 15 ανεμογεννήτριες στην περιοχή ΣΓΟΥΡΟΒΕΡΚΟ της δημοτικής ενότητας Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου.



ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
.


«Οφείλουμε να προσφύγουμε άμεσα κατά των αποφάσεων, πριν είναι αργά.
Το περιθώριο που μας δίνεται για να πραγματοποιηθεί η προσφυγή είναι 30 ημέρες από τη δημοσίευσή τους!», αναφέρει η Κοινότητα Μεσολογγίου σημειώνοντας πως ο συντεταγμένος αγώνας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, για τη προστασία της Βαράσοβας από ανεμογεννήτριες, οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα και για την δική μας περίπτωση.

Καλεί η Κοινότητα τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον Δήμο Αγρινίου, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνανικών Ορέων, την Μητρόπολη και κάθε φορέα, σύλλογο, ενεργό πολίτη να αναλάβουν πρωτοβουλία, πραγματοποιώντας άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες και προχωρώντας στην προσβολή των αποφάσεων έγκαιρα!

Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου έχει ταχθεί με απόφασή του κατά των συγκεκριμένων έργων (5/04/2021) και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνανικών Ορέων ήδη με το υπ’αριθμ. 12621/31-3-2021 έγγραφο του, προς την ΡΑΕ αναφέρει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η εγκατάσταση ανεμογεννητριών είναι ασύμβατη με την περιοχή (το όρος Αράκυνθος αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του δικτύου Natura 2000 (GR2310010), διαθέτει σημαντικούς οικοτόπους και εκεί κουρνιάζουν σημαντικά και απειλούμενα είδη πτηνών)


«Η προστασία του Αράκυνθου είναι υποχρέωση που έχουμε επωμιστεί για τα παιδιά μας. Τέτοια έργα δεν προσδίδουν στην ενεργειακή μας επάρκεια παρά μόνο υποβαθμίζουν το φυσικό μας περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.