Τα funds θέλουν να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΟΥΣ...

Τα funds, που κατέχουν κόκκινα δάνεια βαρυγκομούν από το πάγωμα των πλειστηριασμών, λόγω της πανδημίας και ζητούν μέτρα στήριξης!

Στα αιτήματα που έχουν υποβάλει στην κυβέρνηση τα funds, τα οποία έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια του προγράμματος «Ηρακλής», είναι και η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων των συγκεκριμένων δανείων, προκειμένου να γλυτώσουν την επιβάρυνση! 

Πάντως, σύμφωνα με το sofokleousin.gr το βασικό αίτημα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων, το οποίο έχουν θέσει επιτακτικά είναι η παράταση του προβλεπόμενου χρόνου για την είσπραξη οφειλών από τα κόκκινα δάνεια που τιτλοποιούνται στο πλαίσιο του «Ηρακλή». 

Χαρακτηριστικά σε πρόσφατη επιστολή της, προς τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό,  η Ενωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ) θέτει το θέμα της παράτασης προκειμένου, όπως σημειώνει, «να μην οδηγηθούν σε ζημίες οι επενδυτές που έχουν τοποθετήσει κεφάλαια στις τιτλοποιήσεις και να μην ανακοπεί η πορεία εξυγίανσης των τραπεζών στο πλαίσιο και της επέκτασης του Ηρακλή II». 

Στην επιστολή τονίζεται η σκοπιμότητα της παράτασης μετά τη γενικευμένη και καθολική αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή τους πλειστηριασμούς, για το σύνολο των οφειλετών, που επιβλήθηκε για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους 12 μήνες. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο των πλειστηριασμών, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «έχει καταστήσει εξαιρετικά δυσχερή ή και αδύνατη την εκπλήρωση των εκπονηθέντων επιχειρηματικών σχεδίων για τις τιτλοποιήσεις που έχουν ολοκληρώσει ή αναμένεται να ολοκληρώσουν σύντομα οι τράπεζες και οι οποίες έχουν ήδη ή πρόκειται να υπαχθούν στο πρόγραμμα Ηρακλής». 

Οι νομικές συνέπειες της μη εκπλήρωσης των στόχων που προβλέπονται στις τιτλοποιήσεις είναι βαρύτατες για τις εταιρείες διαχείρισης, σημειώνει η Ενωση, «αφού συνεπάγεται αυτόματα την αναστολή καταβολής των αμοιβών τους». 
Δυσμενείς, όπως καταλήγει η επιστολή, είναι και οι συνέπειες για την οικονομία, αφού τυχόν αθέτηση των στόχων του «Ηρακλή»:

Θα ανακόψει την πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος.
Θα οδηγήσει σε ζημίες τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους που έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές τοποθετήσεις στη δευτερογενή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων και
Ενδέχεται να επιφέρει σοβαρό οικονομικό κόστος λόγω της ενεργοποίησης των εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, όπως έγραψε το «Σin», διευρύνονται οι περιπτώσεις έντονων πιέσεων εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων σε κόκκινους δανειολήπτες, που φτάνουν στα όρια του bullying. Οι  δανειολήπτες καλούνται με πιεστικό τρόπο να αρχίσουν καταβολές έναντι των καθυστερούμενων οφειλών χωρίς καν να τους προτείνεται ένα πλάνο για τη βιώσιμη ρύθμισή τους.

Όπως ανέφεραν δικηγόροι δανειοληπτών υπάρχουν αναφορές περιπτώσεων ακραία ενοχλητικής συμπεριφοράς από εκπροσώπους εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, ιδιαίτερα σε δάνεια που έχουν καταγγελθεί και βρίσκονται για πολλά χρόνια σε καθυστέρηση, τα οποία αγοράζουν τα funds από τις τράπεζες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ακόμη και κάτω από το 10% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.