Μέτρα κατά χρηστών που μοιράζονται επανειλημμένα ψευδείς ειδήσεις παίρνει το Facebook


Το facebook σε ρόλο ''σωτήρα''! Οι ''ανεξάρτητοι  συνεργάτες''   θα βάζουν ταμπέλα σε όποιον διαφωνεί με το σύστημα, απλά  επειδή  μπορούν...  Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να θεωρούν πως δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. 
Θα βλέπουμε μόνο ότι θέλουν να βλέπουμε και ξαφνικά θα γινόμαστε οι ''τρελοί του χωριού'' αν ανεβάσουμε ή πούμε κάτι που δεν τους αρέσει. Μήπως είναι η ώρα να κλείσουμε την πόρτα στους ''σωτήρες'' και να μιλάμε περισσότερο μεταξύ μας;

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, σκοπός της αρχικά είναι να ενημερώνει τον χρήστη για το εάν αλληλεπιδρά με περιεχόμενο, που έχει αξιολογηθεί από έναν υπεύθυνο ελέγχου, αλλά και να σταθεί πιο δυναμικά απέναντι σε χρήστες που μοιράζονται επανειλημμένα ειδήσεις παραπληροφόρησης.

Είτε πρόκειται για ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με τον κορωνοϊό και εμβόλια, την κλιματική αλλαγή, τις εκλογές ή άλλα θέματα, «διασφαλίζουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι βλέπουν τέτοιο περιεχόμενο παραπληροφόρησης στις εφαρμογές μας», αναφέρει η πλατφόρμα.

Μεταξύ των νέων δράσεων, το Facebook δεσμεύεται στην παροχή μεγαλύτερου όγκου πληροφορίας σχετικά με σελίδες, που μοιράζονται επανειλημμένα ψευδείς ειδήσεις/δηλώσεις κ.λπ

«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες προτού κάνουν like σε μία σελίδα που έχει μοιράσει επανειλημμένα περιεχόμενο, το οποίο έχει ελεγχθεί (ως ψευδές ή παραπλανητικό) από τους υπεύθυνους». Στην περίπτωση αυτή θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, με ερώτηση προς τον χρήστη για την συγκεκριμένη σελίδα, όπως ενημερώνει η εταιρεία.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να κλικάρει για να μάθει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ελεγκτών για αναδημοσίευση ψευδών ειδήσεων από την συγκεκριμένη σελίδα. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν θέλουν να ακολουθήσουν τη σελίδα.

Επίσης, το Facebook επεκτείνει την επιβολή κυρώσεων σε μεμονωμένους λογαριασμούς. «Από την έναρξη του προγράμματος ελέγχου των γεγονότων στα τέλη του 2016, η εστίασή μας ήταν στη μείωση της viral παραπληροφόρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Πλέον, το Facebook μειώνει τη διανομή όλων των αναρτήσεων στη ροή ειδήσεων από τον λογαριασμό Facebook ενός χρήστη, στην περίπτωση που από εκεί μοιράζεται επανειλημμένα περιεχόμενο, που έχει αξιολογηθεί από συνεργάτες της πλατφόρμας, που κάνουν τον σχετικό έλεγχο για την επαλήθευση των γεγονότων. 

Επιπλέον, ο χρήστης πλέον θα λαμβάνει ειδοποίηση από το Facebook ότι ακολουθεί σελίδα, που αναρτά συχνά ψευδείς ειδήσεις. Ο χρήστης θα μπορεί και πάλι να ακολουθεί οποιαδήποτε σελίδα θέλει χωρίς κανένα περιορισμό, απλά στο εξής θα έχει περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της σελίδας που παρακολουθεί.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.