Ξεκίνησαν τα δικαστήρια κατά της ΜΚΟ "ELLINIKA HOAXES" για την ''επιλεκτική'' λογοκρισία



Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη μιας σειράς δικών που έρχονται ως απόρροια της απόφασης πολλών εκδοτών του ελληνικού διαδικτύου να περιορίσουν τον λογοκριτικό χαρακτήρα της ΜΚΟ των Ellinikon Hoaxes αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη ΜΚΟ, για την οποία μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κανείς δεν γνώριζε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ενέργειές της.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει συνάψει ένα συμβόλαιο με το Facebook που της αποφέρει ένα ποσό περί τις 450.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να «κατεβάζει» από το συγκεκριμένο (μονοπωλιακό...) μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αρεστά.
Βασικός μάρτυρας στην σημερινή δίκη στο Πρωτοδικείο ήταν ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τ.υπουργός και πλέον βασικό στέλεχος του πολιτικού κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έθεσε ζητήματα πιθανής παραβίασης βασικών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, αλλά επίσης και συκοφάντησης και σπίλωσης ανθρώπων και Μέσων Ενημέρωσης από την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του εν ευθέτω χρόνο.

Ο Ν.Νικολόπουλος σε δήλωσή του μετά το τέλος της δίκης τόνισε: «Είμαι εδώ για να στηρίξω την δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει Ελευθεροτυπία, αλλά και χωρίς Ελευθεροτυπία, δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει, πλην της Δικαιοσύνης, πότε ένα δημοσίευμα είναι αληθές και πότε όχι. Ειδικά μία ΜΚΟ, που δεν έχει κανένα πιστοποιητικό ύπαρξης εχέγγυων αντικειμενικής διερεύνησης και καμία πραγματική δυνατότητα διερεύνησης των γεγονότων τα οποία ως αυτόκλητος «δικαστής», κρίνει


Και εν τέλει πιθανόν βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας που απλώς μία ΜΚΟ εισπράττει μεγάλα ποσά για να συκοφαντεί και να λειτουργεί ως ο "εκτελεστής" του Facebook για ανθρώπους, υπολήψεις, καριέρες, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και εν τέλει της ίδιας της αλήθειας».
pronews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.