Η Ακρόπολη ως «σκηνικό» φωτογράφισης του Dior



Το «πράσινο φως» για φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή». Πρόκειται για τη φωτογράφιση της συλλογής «Cruise 2022» και θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Ιουνίου, όχι μόνο στην Ακρόπολη, αλλά και στο Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο Nαό του Δία στη Νεμέα.

Πρόκειται για επετειακή φωτογράφηση για τα 70 χρόνια από την «ιστορική φωτογράφηση» του 1951, όταν ο γνωστός οίκος παρουσίασε τη συλλογή του με φόντο τον Παρθενώνα, η οποία εμπνέεται από τον ελληνικό πολιτισμό και το σύγχρονο αποτύπωμά του.


Σύμφωνα με το αίτημα που κατέθεσαν οι εταιρείες του οίκου «Eight E.E.» και «QOS IKE» που εκπροσωπούν τον οίκο Dior, όπως διέρρευσε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν να το εξετάζουν τα μέλη του ΚΑΣ, η συλλογή που θα φωτογραφηθεί στα αρχαία μνημεία «είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό πολιτισμό, τις προγονικές τέχνες, την τεχνογνωσία, την ελληνική μυθολογία αλλά και το διαρκές αποτύπωμα της ελληνικής παράδοσης και δημιουργίας στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης».


Οι δε φωτογραφήσεις θα πλαισιώσουν την επίδειξη μόδας στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Ιουνίου. Το αίτημα για την πραγματοποίηση της επίδειξης θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.