Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών & Παλαιστινίων


Έβδομη μέρα της ένοπλης σύρραξης Ισραηλινών Παλαιστινίων, με πάνω από 150 νεκρούς στη Γάζα, ανάμεσά τους και 41 παιδιά. 10 νεκρούς μετρά το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί προχώρησαν σε ολονύχτιους βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα 23 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, και τουλάχιστον 50 να τραυματιστούν, στην πιο αιματηρή μέρα, από την έναρξη των συγκρούσεων. Ανάμεσα στους στόχους των Ισραηλινών βομβαρδισμών, ήταν και το σπίτι υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς. Την ίδια στιγμή η Χαμάς, συνέχιζε τη ρίψη δεκάδων ρουκετών προς το Τελ Αβίβ, στα περίχωρα του οποίου έχασε χθες την ζωή του ένας 50χρονος άνδρας, όταν πύραυλος έπληξε το σπίτι του. Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ισραηλινός βομβαρδισμός κτηρίου στην πόλη της Γάζας, όπου βρίσκονταν τα γραφεία μεγάλων διεθνών πρακτορείων. Οι ισραηλινές αρχές, μία ώρα πριν το χτύπημα ζήτησαν από τους ενοίκους να το εγκαταλείψουν. Το πολυώροφο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το να χτυπάς δημοσιογράφους είναι έγκλημα πολέμου αναφέρει το δίκτυο Al Jazeera.

Για έβδομη ημέρα το σφυροκόπημα της λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό και η απάντηση της Χαμάς και της Ισλαμικής με ρουκέτες προς πόλεις του Ισραήλ συνεχίζεται. Τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν την ζωή τους στους ολονύκτιους βομβαρδισμούς και 25 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους στόχους ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ήταν και το σπίτι του Γιαχία Σίνουαρ υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς στην πόλη Χαν Γιουνίς

Την ίδια ώρα το δράμα των κατοίκων της Γάζας συνεχίζεται… “Είμαι μόνο 10 χρονών. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω πιά. Απλά θα ήθελα να είμαι ένας γιατρός ή κάτι άλλο για να βοηθήσω τον λαό μου αλλά δεν μπορώ. Είμαι απλά ένα παιδί” λέει ένα κοριτσάκι δέκα ετών.

Από την άλλη πλευρά, οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν και πάλι σε Τελ Αβίβ και Μπερσέμπα καθώς η Χαμάς συνέχιζε τη ρίψη δεκάδων ρουκετών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η ισραηλινή επιχείρηση θα συνεχίσει όσο χρειαστεί. “Το Ισραήλ δεν θα το ανεχτεί αυτό. Το Ισραήλ έχει ανταποκριθεί σθεναρά σε αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με σθένος έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια του λαού μας” δήλωσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

Από το Κατάρ ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε. επεσήμανε πως ο κόσμος δεν έχει δει ακόμα τίποτα από την πραγματική δύναμη της οργάνωσης. “Πέρα από αυτό που εσείς και όλος ο κόσμος έχετε δει (με τις ρουκέτες της Χαμάς) αυτό που κρύβεται είναι πολύ μεγαλύτερο”.

Ταυτόχρονα οι συγκρούσεις μαίνονται στη Δυτική Όχθη. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις, καθώς οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την Ναγκμπα, την ημέρα της Καταστροφής όπως αποκαλούν τον ξεριζωμό 700.000 συμπατριωτών τους μετά τον πόλεμο του 1948.

Και ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για άλλη μια φορά απεσταλμένοι των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΟΗΕ και της Αιγύπτου συνεχίζουν τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς. Εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας, υποστήριξε όμως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και παράλληλα τάχθηκε υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Ο βομβαρδισμός όμως του κτηρίου στην Γάζα που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία των τηλεοπτικών δικτύων Associated Press και Al Jazeera προκαλεί διεθνή κατακραυγή. Το Ισραήλ διά στόματος και του ίδιου του πρωθυπουργού υποστηρίζει πως ότι το εν λόγω κτίριο το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά ο ιδιοκτήτης. Και οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν προσπάθεια φίμωσής τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.