ΗΠΑ: Παύση λειτουργίας του μεγαλύτερου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου λόγω κυβερνοεπίθεσης



Εκτός λειτουργίας έθεσε τα συστήματα του αγωγού μεταφοράς καυσίμων μετά από την κυβερνοεπίθεση που υπέστη, η εταιρεία Colonial Pipeline προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κανονική ροή της προμήθειας προϊόντων πετρελαίου σε βενζινάδικα σε μεγάλες πόλεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 8 Μαίου 2021.

Έρευνες 

Η Colonial, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα αγωγών μεταφοράς βενζίνης και ντίζελ στις ΗΠΑ, προσέλαβε εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προκειμένου να διεξάγει σχετικές έρευνας και να ενημερώσει σχερικά τις ομοσπονδιακές αρχές.
Επιχειρείται η ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση στους πελάτες, συμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

 Προστασία υποδομών

Οι απειλές κυβερνο-εισβολής σε κρίσιμες υποδομές έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ωθώντας τον Λευκό Οίκο να αναπτύξει ένα σχέδιο προστασίας των ψηφιακών υποδομών των υπηρεσιών ωφέλειας και των προμηθευτών τους.
Το πρώτο σκέλος αυτού του σχεδίου, που ανακοινώθηκε στις 20 Απριλίου, θα αντιμετωπίσει τα κενά ασφαλείας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, προτού επεκταθεί σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών φυσικού αερίου και των υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας.

Ο ρόλος των αγωγών

Οι αγωγοί μεταφοράς καυσίμων προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία στις υπηρεσίες ασφάλειας επειδή διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε πολλούς τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ο αγωγός της Colonial έχει τη δυναμικότητα μεταφοράς 2,5 εκατ. βαρελίών την ημέρα διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου από την ακτή του Κόλπου στο Linden, στο New Jersey.
Προμηθεύει βενζίνη, ντίζελ και καυσίμα για αεροπλάνηα σε διανομείς καυσίμων και αεροδρόμια από το Χιούστον έως τη Νέα Υόρκη.

bankingnews.gr



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.