Νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια,,,Προκαλεί έντονες αντιδράσεις και εντός ΝΔ..

 


Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη ήρθε και η σειρά της Μαριέττας Γιαννάκου να εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την συνεπιμέλεια!

 Συγκεκριμένα η Μαριέττα Γιαννάκου  ανέφερε στηναρμόδια επιτροπή της Βουλής,  ότι «προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις».

Η  κ. Γιαννάκου κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνει αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τη διατύπωση για εξίσου γονική μέριμνα και στα σημεία που, κατά την ίδια, αλλά και την κ.Κεφαλογιάννη, ο νομοθέτησης υποκαθιστά την δικαστική εξουσία.

«Δεν μπορεί να προχωρήσει εύκολα ο νόμος δήλωσε!Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί», επισημαίνει η κ. Γιαννάκου.
.Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση. Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τη Μαριέττα Γιαννάκου, το υπάρχον πλαίσιο έχει προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα.

«Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία; Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα», κατέληξε η βουλευτής.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.