Μ. Γιαννάκου για νομοσχέδιο συνεπιμέλειας: «Απίθανες οργανώσεις» και «πολύ χρήμα»


Αιχμές για συμφέροντα ξένα προς το μείζον συμφέρον του παιδιού εξαπέλυσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Η κυβερνητική βουλευτής είπε πως στην ακρόαση των φορέων δεν συμμετείχαν γυναικείες οργανώσεις και πως η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν συνάντησε οργανώσεις που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν.

«Είδαμε απίθανες οργανώσεις π.χ. τους “ενεργούς μπαμπάδες” και τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου που σημαίνει χρήμα πολύ…» σχολίασε με νόημα και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη οργάνωση απέστειλε «επιστολή με ψευδή στοιχεία». «Τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά τους που δεν μπορούν να συντάξουν μια επιστολή ή μήπως είναι ένα γραφείο που διαθέτει και το χρήμα και στέλνει όλα αυτά με ψευδή ονοματολογία;» διερωτήθηκε.

«Οι καθαυτό επιστημονικοί φορείς που ήρθαν, ήταν αντικειμενικοί και έκαναν τις ίδιες παρατηρήσεις που κάναμε και εμείς. Αντίθετα, οι λιγότεροι φορείς που επικροτούν το νομοσχέδιο έκαναν παρατηρήσεις που δεν είχαν σχέση με το πραγματικό συμφέρον του παιδιού» υποστήριξε η πρώην υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι επικρατεί η εντύπωση πως «οι φορείς είναι ενθουσιασμένοι».

 

Σημείωσε δε πως οι τροποποιήσεις που έκανε ο υπουργός «δεν ανταποκρίνονται στον στόχο που υπάρχει» και ο οποίος αφορά αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των παιδιών. «Φοβάμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και περισσότερα προβλήματα μεταξύ των γονέων» κατέληξε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.