ΤΟ ΤΑΪΠΕΔ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Με απόφαση της κυβέρνησης το ΤΑΪΠΕΔ  αποκτά επιπρόσθετες αρμοδιότητες, επίσης αλλάζει και η σύνθεση του Δ.Σ.

Η κυβέρνηση  καταθέτει στην βουλή ν/ο με το οποίο συστήνει γενική διεύθυνση  που θα είναι αρμόδια για την προετοιμασία και την ωρίμανση  δημοσίων έργων (Project Preparation Facility) που έχουν υπαχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.


Η συγκεκριμένη γενική διεύθυνση θα αναλαμβάνει να τρέχει αδειοδοτικά τα συγκεκριμένα έργα, να επιλύει εκκρεμότητες και στη συνέχεια το Δημόσιο θα προχωρά στους διαγωνισμούς για την υλοποίησή τους. Τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που θα περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν θα ανήκουν στην κυριότητά του, όπως συμβαίνει με τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις υποδομές που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ή να παραχωρηθούν.

Ως επί το πλείστον θα πρόκειται για επενδυτικά σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Δεν αποκλείεται, επίσης, αναφέρουν οι πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ να αναλαμβάνει και την ωρίμανση μεγάλων έργων περιφερειών και δήμων.

 Στην θέση του απερχόμενου προέδρου Άρη  Ξενόφου  σημαντικού τραπεζίτη  κατά πληροφορίες,,, ο καινούργιος εκτελεστικός  πρόεδρος  είναι ο  Δημήτρης Πολίτης  σημαίνων στέλεχος της Credit Suisse και της HSBC.. 

ΤΥΧΑΙΟ ;;;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

Ετσι λοιπόν με άμμεσο  και κατηγορηματικό τρόπο  παραχωρείται ότι έχει απομείνει ως δημόσια περιουσία στους τραπεζίτες να την διαχειριστούν και να την ξεπουλήσουν όπως γνωρίζουν αυτοί καλύτερα στα ξένα αφεντικά τους

Επίσης  ακούγεται για την θέση του γενικού διευθυντή της νεας διεύθυνσης το όνομα του Πάνου Σταμπουλίδη νυν ΓΓ της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.....


 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.