Δίκη αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης..Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό, μείωση ποινών

 


 

Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Τριμελές  Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου  για δεύτερη φορά 11 αγρότες της Κρήτης που είχαν συμμετάσχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις με αφορμή απεργία της Πανελλήνοις Ναυτικής Ομοσπονδίας .

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους αλλά μείωσε την πρωτόδικη ποινή που ήταν 21 μήνες σε 5 μήνες - με αναστολή - γιατί η έδρα αναγνώρισε τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες τελέστηκαν οι πράξεις.


Όλοι τους, στις απολογίες τους, τόνισε ότι στόχος τους ήταν να εκφράσουν την αγωνία τους γιατί τα προϊόντα τους καταστρεφόντουσαν την ίδια ώρα που υπήρχε πίεση για την εκτέλεση των συμβολαίων του εξωτερικού. "Δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια" είπαν χαρακτηριστικά.

 Οι μάρτυρες - λιμενικοί ήταν καταπέλτης στις καταθέσεις τους και μάλιστα κατονόμασαν και κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες στα επεισόδια.

Το δικαστήριο, τόσο από την πρόεδρο κα. Αθηνά Γαλιουδακη όσο και από τον Εισαγγελέα κ. Ευστάθιο Θεοφανίδη, ήταν στην κατεύθυνση της κατανόησης των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ποινή που επιβλήθηκε δεν κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις τους οι αγρότες

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.