Πλήρως αντεργατικό το νομοσχέδιο Χατζηδάκη φωναζουν οι Επιθεωρητές Εργασίας

  Επιθεωρητές Εργασίας: Πλήρως αντεργατικό το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Πλήρως αντεργατικό το νομοσχέδιο Χατζηδάκη φωναζουν οι Επιθεωρητές Εργασίας


Στην πλήρη υποβάθμιση έως και διάλυσης της Επιθεώρησης Εργασίας οδηγεί το νεοφιλελεύθερης αντίληψης νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση, υπογράμμισε από την πλευρά ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ Ηλίας Κιούλος, αφού, όπως επισήμανε, αποκόπτει την Επιθεώρηση Εργασίας από τον φυσικό της φορέα.

Κατηγόρησε τόσο τον υπουργό Εργασίας όσο και τον πρωθυπουργό ότι προχωρούν στην πλήρη υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης, μιας από τις καλύτερα λειτουργούσες δημόσιες υπηρεσίες γιατί δεν θέλουν να έχουν την πολιτική ευθύνη της επίβλεψης του αποδιαρθρωμένου εργατικού δικαίου. «Αυτό που δίνει δύναμη στην Επιθεώρηση Εργασίας είναι το εργατικό δίκαιο και η προστασία του. Εάν έχεις ένα διαλυμένο εργατικό δίκαιο, δεν θα μπορεί να κάνεις τίποτα» τόνισε.

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, θέλουν μια άλλου είδους δημόσια διοίκηση και αναρωτήθηκε «με την ίδια αντίληψη και η αστυνομία δεν κάνει για κάποιους σωστά τη δουλειά της, γιατί να μην γίνει ανεξάρτητη αρχή, να διώξει από πάνω του την πολιτική ευθύνη;».

Αναφορικά με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου τόνισε ότι είναι πλήρης η αντίθεση των εργαζομένων γιατί οδηγεί σε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ουσιαστικά καταργείται το 8ωρο, αυξάνει τις υπερωρίες, αλλά, το σημαντικότερο, όπως είπε, είναι ότι «μετά από πολλές δεκαετίες, προτάσσεται το ατομικό δίκαιο έναντι του συλλογικού. Οι ατομικές συμβάσεις και έτσι ότι τα εργασιακά θέματα δεν θα κρίνονται από το εργατικό δίκαιο αλλά από το αστικό».

Είναι ένα πλήρως αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το τεκμήριο της απεργίας.

«Ακόμη κι αν καταφέρει να προκηρύξει ένα σωματείο μια απεργία, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνει παρέμβαση ο ΟΜΕΔ. Θα λέει ο μεσολαβητής τα δικά του κι έτσι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί» ανέφερε.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.