Νέο ΟΧΙ στην άρση της πατέντας εμβολίων αυτήν την φορά από την Άνγκελα Μέρκελ

 

 

Μετά τον Μπουρλά της pfizer που είπε όχι στην άρση της πατέντας των εμβολίων, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης όχι στην πρόταση Μπάϊντεν δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή διεθνή υποστήριξη για να γίνει πραγματικότητα.

 Το σχέδιο των ΗΠΑ θα δημιουργούσε «σοβαρές επιπλοκές» για την παραγωγή εμβολίων, δήλωσε την Πέμπτη μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης  Χωρίς το κίνητρο για κέρδη από δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, οι φαρμακευτικές εταιρείες ενδέχεται να μην κινούνται τόσο επιθετικά για να δημιουργήσουν εμβόλια στο μέλλον, υποστηρίζει το Βερολίνο.

Μετα την πρόταση Μπάϊντεν  οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών κατέγραψαν πτώση και επηρέασαν την απόφαση της Μερκελ για το όχι.. Βλέπετε οι φαρμακοβιομηχανίες πλέον είναι χρηματιστηριακές  παίζονται μεγάλα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια.

 Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες προειδοποίησαν ότι οι συζητήσεις θα διαρκέσουν μήνες και πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μερική άρση των πατεντών, καθώς υπάρχει μικρή πιθανότητα η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ να συμφωνήσουν να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για την τεχνολογία mRNA στην Κίνα.
Θετικοί στην πρόταση Μπάϊντεν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν και ο πρόεδρος της Ρωσσίας Πούτιν

Σημειώνεται πως η άρση των πατεντών δεν θα γίνει αυτόματα, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να στηρίξει το αίτημα αυτό θα επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα των διεργασιών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.